7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Bilinçsiz kredi kullanmayın

Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, bilinçsiz kredi kullanımının kullananları mağdur ettiğini söyledi.

KTO Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nda konuşan Başkan Üzülmez, son günlerde kredi kullanımındaki artışa dikkat çekerek, "Bilinçsiz kredi kullanımı sonunda, bu kredi kullanıcıları büyük zarar görüyor. Vatandaşlarınız henüz almadıkları maaşlarını, kazanmadıkları paraları bilinçsiz kullandıkları krediler ve faizleri nedeniyle ipotek ediyor. Adeta tüketimde alışkanlık haline gelen bu yöntemin sonu felakettir. Asgari ücretle çalışanların cebine bakıyorsunuz maaşının iki üç katı paraya kredi kartıyla alınmış cep telefonları görüyoruz. Kredi kullanımındaki bilinçsizlikten piyasalar da olumsuz etkileniyor. Nakit para dönmez hale geliyor. Buradan halkımızı uyarıyoruz. Kredi kartlarınızı bilinçli kullanın, çekeceğiniz ihtiyaç kredilerini, otomobil kredilerini hesabınızı iyi yaparak alın" dedi.

KTO Meclis Başkanı Seyit Karaca başkanlığında yapılan Meclis Toplantısı'na Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, SGK İl Müdürü Özge Songül, İş Kurumu İl Müdürü Tahsin Güven ile Konya Çalışma Bölge Müdürü Fedai Erdoğan da misafir olarak katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 20:50:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?