7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Bin kişi belediyeleri için eylem yaptı

KONYA’da, nüfusu 2 binin altında olan, 6 ilçeden 27 beldenin belediye başkanları ve yaklaşık bin kişi, Beyşehir İlçesi’nde bir araya gelerek, ‘Belediyemi kapatmayın’ eylemi yaptı. Belde sakinleri, hükümete seslenerek, kapatma kararının yeniden değerlendirilmesini istedi.

Son nüfus sayımında nüfusları 2 binin altında kalan belde belediyelerinin kapatılması kararına tepkiler sürerken, bugün, Konya'nın Beyşehir, Hüyük, Derebucak, Seydişehir, Derbent ve Taşkent ilçelerinden 27 beldenin, belediye başkanları ve belde sakinleri bir araya gelerek eylem yaptı. Beyşehir İlçe meydanında toplanan yaklaşık bin kişi, ellerinde hükümetin kapama kararını eleştiren dövizler taşıdı. Isparta- Konya Karayolu’nu trafiğe kapatmak isteyen eylemcilere polis izin vermedi. Bunun üzerine kalabalık yolun tek şeridini trafiğe kapatarak basın açıklaması yaptı.

Hüyük İlçesi’ne bağlı İlmen Beldesi’nin Belediye Başkanı AKP'li Hürriyet Şahin, “Medeni yaşama alışmış bu insanlar, tekrar siz köylüsünüz, köylü kalacaksınız diyerek medeni hizmetlerden uzak kalmaya zorlanıyor. Ülkemizde en çok kapatılması düşünülen Belediye sayısı Konya’dadır. Ayrıca nüfusu en çok azalan il de Konya’dır. Bu insanları yerinde tutamayıp toprağından göç etmeleri belediyelerin suçu değil. Şimdiye kadar buralarla ilgili tedbir almayan, istihdam sağlamayan gelmiş geçmiş hükümetlerin suçudur. Sayın yetkililer, belediye olma hakkını siz mi verdiniz ki, şimdi bu halkın elinden siz alıyorsunuz? Şimdiye kadar gelen ve 1 sente muhtaç olan hükümetler bile bizlerden bu hakkı almadılar, siz mi almaya çalışıyorsunuz” dedi.

Beyşehir’in Yeşildağ Beldesi Belediye Başkanı AKP'li Yüksel Ergun da Başbakan’a seslenerek, “Sayın Başbakanımız beraber yürüdük biz bu yollarda şarkısını söylüyordu. Şimdi biz, ‘Bırakıp da gitti dost bildiklerimiz’ şarkısını mı söyleyelim?” dedi. Kalabalık bir süre kapatılma kararını protesto eden sloganlar attıktan sonra olaysız dağıldı.

 

DHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 15:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?