7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Binası çöken kurs kaçak çıktı!

Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, Konya’da patlama sonucu çöken özel bir Kur’an kursuna ait yurt binasının, Diyanet İşleri Başkanlığı ile hiçbir organik ilgisinin olmadığı açıkladı.

TİKA Afrika Tarımsal Kalkınma Programı toplantısı öncesinde Konya’da patlama sonucu çöken Kur’an kursu ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yazcıoğlu, “Bana ulaşan bilgiler kursun Diyanet İşleri Başkanlığı ile hiçbir organik ilgisinin olmadığı şeklinde” dedi.

Yazıcıoğlu, bir gazetecinin yurt binasının “kaçak" olup olmadığını sorması üzerine bu konu hakkında henüz bir bilgi sahibi olmadığını, bazı yurtların derneklere ait olabildiğini ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kursu olmadığının altını çizen Yazıcıoğlu, denetim mekanizmalarının olduğunu, “yapılacak şeylerin yapılacağını” kaydetti. Yazıcıoğlu, her şeyin bir yaptırımı olduğunu da sözlerine ekledi.

Çöken binanın “Balcılar Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği”ne bağlı “Balcılar Kız Öğrenci Yurdu” adı altında faaliyet gösterdiği öğrenildi.

KURAN KURSU İDDİALARI

Konya müftüsü Mehmet Ak, çöken binanın müftülüğe bağlı bir Kuran kursu olmadığını söyledi. Müftü Ak, "Çöken binanın hemen yanında kendilerine bağlı, resmi Boğaziçi Özel Öğrenci Yurdu'nun bulunduğunu açıkladı. Ak, Çöken binadaki yurtta, ne eğitimi verildiği hakkında bir bilgisi bulunmadığını belirtti.

Konya kent merkezine 160, Taşkent ilçe merkezine 26 kilometre uzaklıktaki Balcılar Beldesi'nde bulunan bir vakfa ait Kız Kuran Kursu binasında, bu sabaha karşı saat 03.00 sıralarında bir patlama oldu. Ardından bina tamamen çöktü. Göçüğe LPG tankının neden olduğu belirtiliyor.

Büyük bir gürültüyle beldeyi sarsan patlamada 3 katlı bina yerle bir olurken, yaşları 12- 16 arasında ve o sırada uykuda olan 50'ye yakın kız öğrenci kendilerini enkaz altında buldu.

ANKA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 11:07:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?