30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Bir annenin yaşam savaşı

Konya'da kocasının ikinci eşini öldürmesi nedeniyle 3'ü üvey, 7 çocukla ortada kalan ilk eşin annelik duygusu görenlere örnek oluyor. Kocasının ikinci eşinden olan 3 çocuğun da velayetini isteyen anne, onların öz çocuklarından farksız olduğunu söylüyor.

Konya'nın merkez Meram ilçesi Alavardı Mahallesi'nde yıkılmak üzere olan bir gecekonduda yaşayan 49 yaşındaki 3'ü üvey 7 çocuk annesi Nazmiye Kaya'nın annelik sevgisi ve yaşam mücadelesi dikkat çekiyor.

19 yıl önce kocasıyla evlendiğini ve 4 çocukları olduğunu belirten anne Kaya, "Eşim ikinci evliliğini dini nikahla yaptı. O eşinden de 3 çocuğu oldu.Tartışma sonucu ikinci eşini öldürdüğü iddia edilen kocam cezaevine girdi. Şimdi 4 çocuğum ile kocamın diğer eşinden 3 çocuğu da benim yanımda bulunuyor. O çocukların benim öz çocuklarımdan bir farkı yok. Anneleri sağ iken bu çocukları yurda vermişti, kocamla biz gidip almıştık. Şimdi öz anneleri vefat ettiği, kocam da cezaevinde olduğu için velayeti üzerimde olmayan bu 3 çocuğumun benden alınmasından korkuyorum. Yetkililerin çocuklarımı elimden almasını kesinlikle istemiyorum" dedi.

"BEN ONLARIN ÖZ ANNESİYİM"

Eşinin üzerine getirdiği dini nikahlı eşinden olan 3 çocuğun kendisine anne dediğini belirten Kaya, "Ben onların öz annesiyim. Kendi çocuklarıma ne yediriyor, giydiriyorsam onlara da aynısını yapıyorum. Eşim cezaevine girince biz ortada kaldık. Oturduğumuz evin gecekondu durumunda olduğunu biliyorum. 3-5 aya kadar yıkılacak deniliyor. Ben 7 çocuğumla ortada kalmak istemiyorum. Maddi imkanımız yeterli olmadığı için çocuklarımın sadece ikisi okumaya devam ediyor. Diğerlerini 8. sınıftan sonra okuldan almak zorunda kaldım. Benim sesimi duyan varsa, 7 çocuğumla bana sahip çıksınlar. Belediyenin verdiği 150 liralık gıda yardımı ve benim çocuklarımdan fırsat bulup da gittiğim temizlik işlerinin geliriyle geçinmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Yaşları 3,5 ile 16 arasında değişen 7 çocuğa bakan annenin fedakarlığı dikkat çekerken, verdiği geçim savaşı yürekleri burkuyor.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2011 Pazartesi 10:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?