7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Bir yıl sonra aynı yerde gözyaşı

BİR YIL SONRA AYNI YERDE YENİDEN GÖZYAŞI

Konya'nın Beyşehir ilçesinde geçtiğimiz yıl trafik kazasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Damla Güner, ailesi ve arkadaşları tarafından ölüm yıldönümünde anıldı.

Bir yıl sonra aynı yerde yine gözyaşları dökülürken, Damla'nın hayatını kaybettiği Mevlana Caddesi üzerindeki kavşağa karanfil bırakıldı, mumlar yakıldı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu 2. sınıfta öğrenim görürken geçen yıl 21 Mart'ta arka koltuğunda oturduğu motosikletle bir otomobilin çarpışması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 4 gün sonra yaşam mücadelesini kaybeden Damla Güner, ölümünün birinci yıldönümünde karanfillerle anıldı. Güner'in İzmir'de yaşayan acılı babası Şahin ve annesi Arzu Güner, yüksekokulda öğrenim gören bir grup öğrenci arkadaşı ve bazı öğretim görevlileri ile birlikte kazanın yaşandığı

Mevlana Caddesi üzerindeki kavşakta düzenlenen anma programında biraraya geldi. Program nedeniyle polis cadde üzerinde güvenlik önlemi aldı.

ACILI ANNE BANK ÜZERİNDE AĞIT YAKTI

Anne Arzu Şahin yol kenarındaki bir bankta kızı için ağıt yakarken, acılı baba Şahin Güner ve öğrenci arkadaşları ile öğretim görevlileri kazanın yaşandığı noktaya karanfiller bırakıp, getirdikleri mumları yaktı. Öğrenciler ve baba Güner, Damla'nın fotoğraflarını yere konulan karanfillerin üzerine bırakırken, bir süre sessiz beklediler. Bu sırada Şahin Güner ve arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

Şahin Güner, kızının ölüm yıldönümünde kendilerini yalnız bırakmayan öğrenci arkadaşları ile sevenlerine teşekkür etti. Güner, bir yıl önce yaşananın bilinçli bir kaza olduğunu öne sürdü. Kızının ölümüne sebep olan sürücülerin Yargıtay'ın temyiz kararını bozması üzerine yeniden yargılanacağını ve hak ettiği cezayı yeni süreçte alacağına inandığını belirten baba Güner, "Demek ki adalet varmış. Türk adaletine güveniyorum. Suçluların hak ettiği cezayı alacağına inanıyorum. Bu takdirde mücadeleme son noktayı

koyacağım. Ama, düşündüğümüz bir netice çıkmazsa hukuk mücadelemizi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bulunduğu kente kadar yürüyerek devam ettireceğimin de bilinmesini istiyorum" diye konuştu.

Anma programında Damla'nın derslerine giren öğretim görevlisi Mehmet Konuk, başarılı bir öğrenciyi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

SÜ Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü'nde öğrenim gören Damla Güner, 21 Mart 2009 günü akşam saatlerinde arkadaşı Cengizhan S.'nin kullandığı motosikletin Mevlana Caddesi üzerinde Hasan C.'nin kullandığı otomobille çarpışması sonucu yaralanmıştı. Cengizhan S. ve Damla Güner, yaralı olarak Beyşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, Konya'ya sevk edilen Güner 27 Mart'ta hayatını kaybetmişti. Üniversite öğrencisi kızın babası Şahin Güner, kızının organlarını 7 kişiye bağışlamış, ardından

kızı için kazadan sonra hukuk mücadelesi başlatmıştı. Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Damla Güner'in bulunduğu motosikletin ehliyetsiz sürücüsü Cengizhan S.'ye taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verilmiş, hapis cezası 12 bin lira para cezasına çevrilip 18 taksite bölünmüştü. Aynı davada yargılanan motosiklete arkadan çarpan ve alkollü olduğu belirlenen otomobil sürücüsü Hasan C. İse, taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden

olmak suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezası almış, bu ceza da 18 bin 200 lira para cezasına çevrilip 24 taksite bölünmüştü. Sürücülere verilen cezayı az bulan baba Şahin Güner, kararı protesto için İzmir'den Ankara'ya elinde Türk bayrağı ile yürüyüş başlatmış, başkentte Adalet Bakanlığı önüne siyah çelenk bırakmıştı.

BİR YIL SONRA AYNI YERDE YENİDEN GÖZYAŞI
BİR YIL SONRA AYNI YERDE YENİDEN GÖZYAŞI
BİR YIL SONRA AYNI YERDE YENİDEN GÖZYAŞI
BİR YIL SONRA AYNI YERDE YENİDEN GÖZYAŞI
BİR YIL SONRA AYNI YERDE YENİDEN GÖZYAŞI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 12:27:02
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 14:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?