6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bir yılın emekleri sergileniyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) kursiyerleri tarafından düzenlenen yıl sonu sergisi düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen sergi açılış törenine Vali Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, merkez ilçe belediye başkanları, KOMEK öğretmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOMEK kurslarının Türkiye'ye örnek bir organizasyon olduğunu belirterek, "Kurslarımız sadece Türkiye'de değil dünyada da isminden söz ettiren ve Konya'nın ismini duyuran bir faaliyet olmaya devam ediyor. Bugün burada açacağımız sergi ise Anadolu'nun en büyük el sanatları sergisi olma özelliğini taşıyor. KOMEK ise Türkiye'nin en güçlü kurumlarından birisi haline gelmiş durumda" dedi.

KOMEK 113 BRANŞTA KURS VERİYOR
KOMEK'in 113 branşta kurs verdiğini de dile getiren Başkan Akyürek, "Bundan 5 yıl önce KOMEK sadece 20 branşta eğitim veren bir kurumdu. O yıllarda branş sayısını 100'ün üzerine çıkaracağımızı söylemiştik. Bugün bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. KOMEK sadece Konya'da değil, Saraybosna'da, Üsküp'te, Kalkandelen'de ve İspanya'da Konya'nın ve Türkiye'nin adını duyurmaya devam ediyor. Kurslarımız, istihdam konusunda da önemli çalışmalar içinde. Bugüne kadar kurslarımıza devam eden 55 bin kursiyerimizin büyük çoğunluğu istihdam edildi ve edilmeye de devam ediyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sergi, protokol üyelerinin kurdele kesmesiyle ziyarete açıldı. Bir süre sergiyi gezen davetliler, sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 17:24:37
Güncelleme :18 Haziran 2009 Perşembe 18:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?