6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bisikletçilerin kıyasıya mücadelesi

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Karatay Düz Bisiklet Yarışları yapıldı.

Büyük Sinan Pazar Yerinde yapılan yarışlara, Konya Ticaret Odası Başkanı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Üzülmez, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Karatay Belediye Başkan Vekili Mehmet Uzbaş, Bisiklet İl Temsilcisi Tevfik Erdoğdu ve çok sayıda sporcu katıldı.

Kulüpler arası bisiklet yarışlarıyla start alan etkinlikte, 20 turun ardından İl Özel İdare sporcularından Mustafa Çarşı birinci, Bekir Akışan ikinci, Mehmet Işın üçüncü oldu. Bisiklet İl Temsilcisi Tevfik Erdoğdu sporculara başarılar dileyerek, "Bisiklet Konya için çok önemli. Türkiye'nin atasporu güreş, Konya'nın ki ise bisiklettir" dedi.

Konya Ticaret Odası Başkanı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Üzülmez ise, gençlere bisikleti sevdirdiği için Karatay Belediyesine teşekkür ederek, "Gelişmiş toplumlarda bisiklet en önemli ulaşım aracı. Fakat ne olduysa bisiklet kültürümüz kayboldu. Ama bunu tekrardan canlandırıyoruz. Bu tür yarışları ben çok önemsiyorum" şeklinde konuştu.

Karatay Belediye Başkan Vekili Mehmet Uzbaş ise yarışmada değişik yaş gruplarında sporcuların yarışacağını söyleyerek katılanlara başarılar diledi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri kendi aralarında bisiklet yarışı yaptı. 2. Karatay Düz Bisiklet Yarışlarında dereceye girenlere bisiklet hediye edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 15:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?