7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Bisikletiyle il il dolaşıyor

Rengarenk hale getirdiği ilginç bisikletiyle il il dolaşan Ispartalı Şaban Çancı, Konya'nın Beyşehir ilçesine geldi.

Asıl mesleği yorgancılık ve döşemecilik olan, ancak son yıllarda Antalya'da bazı otellerde de çalıştığını dile getiren 64 yaşındaki Şaban Çancı, rengarenk hale getirdiği ilginç özellikleri olan bisikletiyle il il dolaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye turuna çıktığını ve Edirne'den Ardahan'a kadar tüm illeri dolaştığını dile getiren Çancı, kendisine destek verecek sponsor bir firma olması halinde dünya turuna çıkmayı da çok istediğini belirtti. Çancı, bisikletiyle günde en az 50 kilometre yol
katettiğini, sağlığını ve gücünü sürekli olarak bisiklete binmeye borçlu olduğunu söyledi. İkisi kız, birisi erkek 3 çocuk babası olan Çancı, eşini uzun yıllar önce kaybettiğini ve artık bu yaşta tek başına bir hayat sürdüğünü belirterek, "Şu an Antalya'da yaşıyorum. Mesleğim yorgancılık ama şu an çalışmıyorum ve boştayım. Yaz mevsimi olduğu için de il il dolaşıyorum. Beyşehir'e Isparta'dan geldim, bundan sonraki güzergahım Karaman, Mut, Silifke ve Göksu Irmağı. Burayı hiç görmedim. Amacım bisikletimle Göksu'ya ulaşabilmek" dedi.

Sarı-lacivert renklerle kaplı rengarenk bisikletiyle gittiği her yerde ilgiyle karşılaştığını belirten Çancı, şunları söyledi:

"Daha önce bisikletim diğerleri gibi sade bir araçtı. Ama ilgi çekmek için bu hale getirdim. Göze hoş gelsin diye önce tekerleklerini, ardından gövdeyi kapattım. Eski motorlara benzesin diye. Renkleri uydurunca böyle bir şey ortaya çıktı. Ağırlık sarı-lacivert ama her rengi bisikletimde görebilmek mümkün. Bisikletimin freni özel olarak taktırdığım motosiklet freni. Arka göbek kısmı dıştan vites, içten ise fren. Kolay kullanabilmem için 2 ayrı direksiyonu mevcut. Önde ise kişisel eşyalarımın yer aldığı
bir çanta bulunuyor. Bu bölüm aynı zamanda benim dengemi sağlıyor. Aynaya ise gerek duymuyorum. Kulaklarım yanımdan geçen araçların otomobil mi, motosiklet mi, otobüs mü ya da kamyon mu olduğunu çok iyi ayırt edebiliyor. O yüzden aynaya gerek duymadım."

Gezginci Şaban Çancı, bisikletiyle yurtdışına da çıktığını ifade ederken, Suriye ve Pakistan gibi ülkelere gittiğini, gittiği her yerde geceleri otogar, akaryakıt istasyonları, park, cami, mescit ya da belediyelerin misafirhanelerinde kaldığını söyledi. Çancı, "Beyşehir'e bu üçüncü gelişim. Bugün 54 kilometre yol katederek Isparta'dan geldim. Yolda gelirken Beyşehir Gölü'ne de girerek serinleme imkanı buldum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 14:43:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?