6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bisikletleri uzaylılar kaçırmamış!

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Konya'ya geldiği gün kentte yüzlerce bisiklet kayboldu. Kaybolan bisikletlerin akıbeti günlerce konuşuldu. Hatta fantastik senaryolar bile gündeme geldi. Başbakanlık devreye girince bisikletlerin sırrı çözüldü.

Konya'da 25 Nisan 2008 günü Başbakan Tayyip Erdoğan’ı ağırlamak için büyük bir heyecan vardı. Sokaklar temizlendi, yöresel yiyecekler hazırlandı. Erdoğan, kentte konuşmalar yaptı, açılışlara katıldı ve Konya'dan ayrıldı. Ancak ertesi gün garip bir olay ortaya çıktı. Konya'nın en popüler ulaşım araçlarından bir olan binlerce bisiklet ortadan kaybolmuştu.

Konyalılar arasında bisikletlerin akibeti ile ilgili kulaktan kulağa hikayeler dolaşmaya başladı. İlk akla gelen organize bir suç örgütü oldu. "Bu kadar bisikleti, bu şekilde olsa olsa bir şebeke kaldırmış olabilir" yorumunu yapan Konyalılar, zamanla UFO ihtimalini bile konuşmaya başladı: "Yoksa uzaylılar mı kaçırdı?"

Bu arada resmi makamlara başvuranlar da oldu ancak yine sonuç alınamadı. Sonunda bir vatandaşın aklına bisikletlerin Erdoğan geldiği kaybolduğu geldi ve son çare olarak Başbakanlık'a başvurdu.

Başbakanlık kendisine gelen yardım çağrısı üzerine harekete geçti ve Konya Belediyesinden bilgi istedi: Gelen yanıt bisikletlerin esrarının çözülmesini sağladı:

“Bahse konu bölgede anılan tarihte uygunsuz olarak park edilen bisikletler, Karatay Belediyesi’ne ait Mevlana Katlı Otoparkı yanında bulunan bisiklet parkına toplanmış olup, talepte bulunduğunuz hususlarda Karatay Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğüne müracaatınız gerekmektedir” denildi. Böylece Konya’da kaybolan bisikletlerin akıbeti de ortaya çıkmış oldu.

ANKA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 11:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?