30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Böbrek nakli ile hayat buldu

TEKNİK DİREKTÖR, BÖBREK NAKLİ İLE HAYAT BULDU

Burdur'da beyin ölümü gerçekleşen bir kişiden alınan böbrek, Konya'da 6 yıldır diyalize girerek yaşamını sürdüren 60 yaşındaki eski spor muhabiri ve amatör takımları çalıştıran teknik direktör İsmail Çelik'e nakledildi.

Burdur'da geçirdiği rahatsızlık nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen Recep Erdoğan'ın (33) organları ailesi tarafından bağışlandı. Erdoğan'ın bir böbreği de Konya Başkent Hastanesi'ne gönderildi.

Böbrek nakli için sıra bekleyen hastalardan 60 yaşındaki bir dönem spor muhabirliği ve amatör takımları çalıştıran teknik direktör İsmail Çelik'e uygun olduğu belirlendi. Önceki gün Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Erdal Karagülle'nin sorumluluğundaki 5 kişilik ekip, 6 yıldır haftada 3 gün diyalize giren Çelik'e böbreği nakletti.

"EŞİM HEP DESTEK OLDU"

2 gün önce böbrek nakli olan Çelik, kendisini çok iyi hissettiğini belirterek, "Yaklaşık 6 yıldır haftada 3 gün diyalize giriyorum. İlk 2 yıl çok sıkıntılar çektim ama zamanla alıştım. Eşim Fadime hiçbir zaman yanımdan ayrılmadı ve yüzünü hiç asmadı, sürekli bana destek oldu. Onun desteğini unutamam. Ben 5 yıldan fazla spor muhabirliği yaptım, daha sonra da amatör takımları yardımcı teknik direktör olarak çalıştırdım. 1995'te emekli oldum, hepsini bıraktım. Böbrek yetmezliğini o dönemler bilmezdim hasta olunca öğrendim" dedi.

Yaklaşık 4 saatlik süren bir operasyon sonucu böbreği naklettiklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Karagülle ise, "Hastamızın şu an çok iyi durumda. Nakli gerçekleştireli 2 gün olmasına rağmen taburcu edecek seviyeye geldik. Hastanemizde böbrek nakli için sıra bekleyen 40 kişi daha var. Biz bu yıl biri kadavradan 4 nakil yaptık. Bundan sonra organ bağışının artmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

TEKNİK DİREKTÖR, BÖBREK NAKLİ İLE HAYAT BULDU
TEKNİK DİREKTÖR, BÖBREK NAKLİ İLE HAYAT BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2011 Perşembe 15:52:03
Güncelleme :5 Mayıs 2011 Perşembe 16:43:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?