6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

'Bodur elma' yeniden gözde oluyor

Konya'nın Beyşehir ilçesi 'bodur elma' yetiştiriciliğinde yeniden hamle yapmaya hazırlanıyor.

Tarım İlçe Müdürü Nurettin Karşıyaka, eskiden elmanın adresi olan Beyşehir'in eski günlerinden daha iyi konuma gelebilmesi konusunda bir dizi çalışma içerisinde bulunduklarını söyledi.

Beyşehir'de özellikle kış mevsiminde çiftçileri bilinçlendirmeye yönelik yaptıkları eğitim çalışmalarının olumlu neticelerini almaya başladıklarını belirten Nurettin Karşıyaka, "Kış mevsiminde bodur elma yetiştiriciliği konusunda çiftçilerimizi bilgisayar ve projeksiyon cihazları sayesinde görsel olarak bilgilendirme çalışmalarına ağırlık verdik. Çiftçilerimiz görmeden bir işe koyulmuyor. O yüzden görerek alınan bu eğitimler bilinçlenme konusunda bayağı bir mesafe alınmasına neden oldu" dedi.

Beyşehir Gölü Havzası'nın uygun iklim ve toprak yapısı nedeniyle meyveciliğin gelişimine son derece müsait bir potansiyele sahip olduğunu anlatan Karşıyaka, "Bölgemizde hububat tarımı yaygın olarak yapılıyor. Ama artık gelirinin azaldığını düşünen çiftçilerimiz için alternatif ürünler iyi bir çıkış kapısı. Elmacılık da bunlardan bir tanesi. Elmacılık yapmak isteyenler ayrıca çeşitli desteklerden de istifade ediyor. En az 10 dekarlık meyve bahçesi kurana dekar başına 250 YTL'lik destek veriliyor. Çiftçilerimize günümüzde ekonomik kazanımı daha iyi bodur elma yetiştiriciliğini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 17:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?