6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bosna Hersek Mahallesi'ne gitmeyin!

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından sürücülerin özel araçlarıyla Bosna Hersek Mahallesi ve civarına gitmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının özellikle sürücüleri zor durumda bıraktığı, cadde ve sokaklar da ise buzlanmaya yol açtığı bildirildi.

Kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını yerinde denetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye ekiplerinin 24 saat boyunca nöbetleşe çalışmalarına devam ettiğini belirterek, "Şehir olarak dün gece yoğun kar yağışı aldık. Büyükşehir Belediyesi olarak kış sezonu öncesinde hazırlıklarımızı yapmıştık. Yeterli miktarda tuz ve solüsyon stokumuzla birlikte 10 ayrı ekip oluşturduk. Ekiplerimiz kar yağışıyla birlikte başta ana arterler olmak üzere şehir genelinde tuzlama çalışmaları yapmaya başladılar. Şehir merkezinde kar birikimini ve buzlanmayı önlemek için ciddi bir çalışma içerisine girdik. Buzlanmaya karşı solüsyon kullanıyoruz. Başta çevre yolu, ana arterler, otobüs güzergahları ve en çok kullanılan yollarda yapılan çalışmalar neticesinde şehrimizde kapalı yol bulunmamaktadır. Vatandaşlarımıza yine de kış şartlarına göre dikkatli olmalı çağrısında bulunuyorum" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ise Selçuk Üniversitesi Alaaddin Kampüs civarı, Bosna Hersek, Sancak ve Yazır Mahallelerindeki vatandaşları zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları ve toplu ulaşım araçlarını tercih etmeleri konusunda uyardı. Afet Koordinasyon Merkezi, söz konusu bölgede yoğun tipi yaşandığını, bu durumun çalışmaları olumsuz yönde etkilediğini, yapılan tuzlama ve solüsyon çalışmalarının birkaç dakika içinde etkisiz hale geldiğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 14:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?