6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Boya imalathanesinde patlama!

Konya'da sentetik boya imalatı yapan işyerinde gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 2 kişi yaralandı. Patlamanın meydana geldiği işyerinde bulunan çok sayıda sanayi tüpünün zarar görmemesi büyük faciayı önledi.

Olay, saat 02.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Bakırcılar Sanayi Horozluhan Mahallesi Tahıl Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sentetik boya imalatı yapan Kerim Çopur (29), yanında çalışan Arif Karaman (53) ile birlikte iş yerine geldi. Hazırlıklarını tamamlayan Kerim Çopur, boya yapımında kullandıkları fırını ısıtmak için çalıştırınca büyük bir patlama meydana geldi.

Patlamayla birlikte bir kaç metre fırlayan Kerim Çopur ile Arif Karaman yaralandı. Patlama sonrası iş yerinin camları çevreye saçılırken, olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Yaralanan Kerim Çopur ile yanında çalışan Arif Karaman'a ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Durumu hafif olan Kerim Çopur, hastaneye gitmek istemezken, Arif Karaman Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Patlamanın şokunu uzun süre üzerinde atamayan işyeri sahibi Kerim Çopur, konuşmakta güçlük çekti.

İş yerinde yapılan incelemede patlamaya, sanayi tüpüyle çalışan boya fırınının kaçırdığı gazın neden olduğu belirlendi. Büyük çapta zarar gören iş yerinde yaklaşık 10 bin YTL değerinde maddi hasarın olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 13:07:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?