6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Böyle dolandırıcılık görülmedi!

ZİLDEKİ İSİMLERİ KARGO POŞETLERİNE YAZARAK DOLANDIRDI

Konya'da bir şahıs, kapı zillerinden isimlerini boş kargo poşetlerine yazdığı 3 kişiyi, "kargonuz geldi" diyerek paralarını alıp dolandırdı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Selçuklu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde birden fazla kişi sahte kargocu tarafından dolandırıldı. Mağdur vatandaşlar, dolandırıldıklarını anlayınca durumu polise bildirdi. Mağdurların, sahte kargocunun uzun boylu ve esmer olduğuna yönelik eşkali vermesinin ardından polis araştırmalara başladı. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, daha önce çeşitli bahanelerle dolandırıcılık yapan kişileri araştırmasının ardından şüpheli olarak Erdal A'yı (32) tespit etti. Yakalanan şüpheli Erdal A, suçunu itiraf etmesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BOŞ KARGOLARI VERİP 30'AR LİRA ALDI

Çok sayıda dolandırıcılıktan kaydı bulunan Erdal A.'nın, daha önce farklı yöntemlerde dolandırıcılık yaparken yakalandığı öğrenildi. Erdal A.'nın son olarak hazırladığı planda, boş veya kağıt dolu kutuları bir kargo şirketinden aldığı poşetlere koyarak üzerini yapıştırdıktan sonra zillerin üzerinden dolandıracağı isimleri tespit edip yazdığı ortaya çıktı. Zile basarak, "kargonuz geldi, önemli yazıyor" diyerek 30'ar lira alıp vatandaşları dolandırmaya başlayan şüpheli, daha önce karıştığı dolandırıcılık

suçlarından yola çıkarak yakalandı. Şüphelinin bu şekilde şuana kadar 3 kişiyi dolandırdığı belirlenirken, başkalarını da dolandırmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2010 Pazartesi 16:12:03
Güncelleme :24 Mayıs 2010 Pazartesi 16:53:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?