3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

Bozkır'da Mevlana'yı anma gecesi

Konya'nın Bozkır İlçesi'nde, Mevlana'yı Anma Gecesi düzenlendi.
 
Bozkır Anadolu Lisesi'nin düzenlediği programa, İlçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan ile Bozkır Belediye Başkanı M.Akif Ülker başta olmak üzere, daire amirleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 

Anadolu Lisesi Müdürü Hasan İşler'in yaptığı açılış konuşmasının ardından, Hz.Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin hayatının ve eserlerinin yer aldığı slayt gösterisi sunuldu. Programa konuşmacı olarak katılan Selçuk Üniversitesi (S.Ü.) Mevlana Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd.Doç.Dr.Nuri Şimşekler, Unesco tarafından 2007'nin Mevlana Yılı ilan edildiğini hatırlatarak, "Mevlana'nın bir yıl boyunca üye ülkelerde çeşitli etkinliklerle anılması kararı alındı. Ben bu bağlamda Mevlana'nın insancıl ve barışçıl yönlerini öne çıkartarak tüm dünyada yanlış örneklerle veya kasıtlı olarak bir terör dini olarak gösterilmeye çalışan İslamiyet'in, güzelliklerini anlatabiliriz diye düşünüyorum. Kötülük yapanın ömrü boyunca kötülükle karşılaşacağını, insanın yaşamı boyunca ve Ahirette ne ektiyse onu biçeceğini belirten Mevlana, bu gerçekler gün gibi ayan bir şekilde ortada dururken insanların buna göre hareket ederek daima iyi şeyler yapması gerektiğini belirtir" dedi.
 
Konya Selene Sema Grubu saz ekibi tarafından tasavvuf musikisinden örneklerin sunulduğu gece, sema gösterisi ile sona erdi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2006 Pazar 12:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?