6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bu çeteyi anneler çökertti!

Konya'da sağlam çocukları sahte raporlarla özürlü göstererek milyonları vuran çeteyi annelerin çökerttiği öğrenildi. Bir annenin şikayeti üzerine polis araştırmaya başladı, diğer anneler de destek olarak polise yardımcı oldu.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından önceki gün sabah erken saatlerde Konya, Ankara, Niğde, Adana ve Eskişehir'de yapılan eş zamanlı baskında 16 rehabilitasyon merkeziyle ilgili suç örgütü lideri olduğu iddia edilen M.E.D. ile birlikte 40 kişi gözaltına alınmıştı. Hiçbir rahatsızlığı olmayan çocuklara sahte rapor düzenleyerek devleti 1,5 yılda 3 milyon TL dolandıran şebekeyi şikayetçi olan annelerin ortaya çıkarttığı öğrenildi.

Konya'da bir annenin suç duyurusunda bulunması üzerine KOM Şube ekipleri araştırmalara başladı. Araştırmalarda rehabilitasyon merkezlerinde özürlü olmayan çocukları gören polis ekipleri baskın yaparak tüm evrakları toplamakla işe başladı. Evrakları inceleyen polis, çok sayıda raporun sahte olduğunu tespit ederek annelerle görüşmesinin ardından operasyonu gerçekleştirdi.

ANNEYİZ, ÇOCUKLARIMIZ İÇİN NE YAPILDIĞINI BİLMELİYİZ
Konya'da bir rehabilitasyon merkezinden gelen yetkililerin kendileriyle görüştüğünü belirten anne Havva Yıldırım, "Benim iki oğlum, bir kızım var. Oğullarıma dershane gibi bir yerde eğitim vereceklerini, kızıma da anaokulu eğitimi vereceklerini söylediler. Çocuklarına rapor alalım ki devlet desteklesin diyerek hastaneye götürdüler. Hastanede çocuklarıma rapor verilemeyeceğini söylediler, ardından ise çocuklarımı kontenjandan sokacaklarını söylediler. Biz de bilmediğimizden kabul ettik. Daha sonra ben şüphelenmeye başladım. Milli Eğitim'e başvurdum, kontenjan ne demek diye, hemen okulun müdürü beni aradı. Neden bu kadar araştırıyorsun diye konuştu benimle. Ben de anneyim çocuklarım için ne yapıldığını bilmeye hakkım var, sen anne değilsin o yüzden bilemezsin dedim. Polisle görüştüğümde bunlardan şüphelendiğimi söyledim, onlara bilgi verdim. Benim sağlam çocuğumu özürlü göstermişler, üzerinden devleti dolandırmışlar" dedi.

Sağlamken rehabilitasyon merkezine gönderilen çocuklardan Hasan Yıldırım ise, "Bizi her gün servisle alıp götürüyorlardı orada birkaç şey okutuyorlar sonra oyun oynamamız için serbest bırakıyorlardı. Daha önce dershaneye gitmediğim için de dershanenin böyle olduğunu zannederdim, şimdi dershaneye gidiyorum öyle değilmiş. Hatta ben bir keresinde öğretmenlerden birisine matematik sorusu sordum, bilemedi ve başka öğretmenin cevaplasın diyerek gönderdi" şeklinde konuştu.

Anaokulu diyerek kendisini de aldattıklarını söyleyen anne Seyhan Çilli de, "Ben de iki çocuğumu oraya gönderdim. Bana çocukların anaokuluna gitsin iyi olur, ileride zeki olurlar dedi. Bizim gibi, çocuklarımın eğitimsiz kalmaması için gönderdim. Bizim gibi birçok aileyi bu şekilde kandırmışlar. Hepsinden şikayetçiyiz" diye konuştu.

32 ŞÜPHELİ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ
Öte yandan, perşembe sabahı gözaltına alınan şüphelilerden örgüt lideri olduğu iddia edilen M.E.D, bir doktor, öğretmen, hastanede görevli devlet memurlarıyla birlikte 32 şüpheli Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek tekrar sağlık kontrolünden geçirildi. Hastaneye getirilen şüphelilerden bayanlar yüzlerini örtülerle örterek gizledi. Şüphelilerin yarın sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 12:04:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet KESKİN IP: 88.255.54.xxx Tarih : 4.07.2009 14:05:02

Evet buna benzer sahte raporlarla devleti yıllardır dolandırıyorlar. Malesef , Konya'da bunun örneği çok. Biz gerçek özürlü çocuğumuza rapor almada zorlanırken,bunlar her zaman oluyor. Devletin bu eğitim kurumlarını kendi ellerinde bulunmasını istiyorum. Bu sayede eğitim de fazla olacaktır, ayrıca büyük kar yapacaktır.