6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bu da alabalık döneri!

Konya’nın Beyşehir ilçesinde kırmızı ve beyaz etten sonra balığın da dönerini yaptılar.

Şehir merkezinde yeni açılan bir lokanta ilçede ilk kez alabalıktan döner yaparak farklı damak tadı arayan müşterilerine hitap ediyor.

Belediye İş Merkezi zemin katında bulunan lokantanın sahibi Erhan Aldemir, yeni açtıkları işyerinde değişik bir lezzeti müşterilerle buluşturmak istediklerinde balıktan döner fikri oluştuğunu, deneme aşamasından sonra müşterilerden gelen beğeni ve yoğun istek üzerine alabalıktan döneri günlük olarak servis ettiklerini söyledi.

Aldemir, Beyşehir’de balıktan döner yapan ilk lokanta olduklarını da kaydetti.
İşyerinde tavuk dönerin yanı sıra etli pide ve diğer yemek çeşitlerini de bulundurduklarını, alabalık dönerin ise alternatif olarak müşterilere sunulduğunu belirten Aldemir, “Halden günlük ve taze olarak temin ettiğimiz alabalıklar döner ızgarada pişirildikten sonra lavaş, dürüm ve ekmek arası olarak halkımızın beğenisine sunuluyor. Alabalık dönerle balık tüketiminin de artmasına katkıda bulunuyoruz. Özellikle uzmanlarca önerilen alabalığın, başta kolestrol, kalp damar hastalığı gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor. Bu yüzden döner şeklinde tüketiminin artması da bize ayrı bir mutluluk yaşatıyor. Beyşehir Gölü ürünlerinden sazan ya da levreğin de dönerini yapıp yapmayacağımızı merak eden müşterilerimiz oluyor. Şu an için böyle bir düşüncemiz yok ama talep gelirse sazan ve levreğin de dönerini ileride yapabiliriz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 15:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?