6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bu da fakirin çorbalık balığı

BU DA GARİBANIN ÇORBALIK BALIĞI

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir balık satıcısı, müşterilerin genelde istemediği temizlenmiş balığın kafa ve diğer kısımlarını biriktirerek, maddi imkanı olmayanlara ücretsiz veriyor.

Balık satıcılığı yapan Abdullah ve İbrahim Kurt kardeşler, maddi imkansızlıklardan dolayı balık alamayan birçok fakir ailenin çorbalık olarak kullanmak üzere temizlenmiş balığın kafa ve diğer kısımlarına talepte bulunduğunu söyledi.

Gariban insanlara temizlenmiş balığın kalan kısımlarını ücretsiz olarak verdiklerini belirten Abdullah Kurt, "Balık alamayan dar gelirli insanların imdadına bu şekilde yetişmeye çalışıyoruz. Bu bizde ve balık satıcısı olan diğer meslektaşlarımızda da yıllardır devam eden bir gelenek. Balığın temizlendikten sonra kalan kafa ve diğer kısımları balık çorbası yapmak için ideal bir malzeme olarak karşımıza çıkıyor. Sattığımız balıkların parasını zaten aldığımız için geriye kalan bu kısımları çorbalık olarak talepte bulunan gariban ailelere işyerimizin bir hediyesi olarak veriyoruz. Beyşehir'de, evinde pişireceği balık çorbası için işyerimize gelip kafa ve diğer kısımları isteyen çok sayıda aile bulunuyor.

'Paramız yok, balık alamıyoruz' diyen bu gariban insanlar için ayırdığımız bu kısımları, hediye olarak veriyoruz. Ama sadece gerçek gariban vatandaşlarımızın bu talebine cevap vermeye çalışıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 14:15:01
Güncelleme :6 Ekim 2009 Salı 18:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?