3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

Bu da iş bulma çetesi

DodlandırıcıKonya Halkapınar’da kendilerini müsteşar yardımcısı olarak tanıtan "iş bulma çetesi", köy muhtarlarından birini 10, diğerini de 5 bin YTL dolandırdı.

Konya Halkapınar’da vatandaşlarla sohbet eden AKP Konya Milletvekili Abdullah Çetinkaya, bölge ilçelerine bağlı köy muhtarlarının kendilerini Ankara’dan arayarak, Tarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak tanıtan kişilerin lise mezunu gençleri bakanlıkta işe başlatacaklarını söylemeleri üzerine emniyete başvurdu.

Olay hakkında bilgi veren Çetinkaya, “Bu sabah Halkapınar ilçesine bağlı Kale köyü muhtarı N.G. isimli muhtar ile yine aynı ilçeye bağlı Yassıkaya köyü muhtarı A. K. beni telefonla aradı. Çocuklarının Ankara’da Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde işe başlayacaklarını söyleyerek kendilerine yardımcı olmam istendi. İki muhtar Ankara’dan Müsteşar Vekilinin kendilerini arayarak 10 bin YTL karşılığı çocuklarını işe alacaklarını söylediğini ilettiler. Muhtarlar adı geçen kişinin hesabına 10 bin YTL yatırdıklarını söylediler" dedi.

ULUS’TA SUÇÜSTÜ

Bir başka muhtar da kendi oğlunun Ankara’da 5 bin YTL beklediğini söylediğini belirten vekil Çetinkaya, "Ben de nerede olduğunu sordum. Ulus’taki Ziraat Bankası’nda olduğunu öğrendim. Çocuğun sigortasında 5 bin YTL’lik eksik var diye para istemişler. Çocuğun babası da parayı göndermiş. Ben de bunun üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yardım istedim. Emniyet yetkilileri söz konusu kişileri yakalayarak sorguya aldılar” dedi.


ANKA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 18:22:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?