6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bu da sahte gazi!

Birçok şehirde Şehitler ve Gaziler Derneği'ni 'Gazi' olduğunu söyleyerek dolandıran bir kişi, Konya'da dolandırdığı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Konya'nın Kadınhanı İlçe Jandarma Komutanlığı'na topallayarak gelen Mevlüt Ç. (25), 5 yıl önce Şırnak'ta teröristlerle girdiği bir çatışmada bacağından yaralanarak 'Gazi' olduğunu söyledi. Mevlüt Ç., Gaziantep'ten Konya'ya geldiğini, Konya'nın merkezinde ise cüzdanını ve gazilik kimliğini de çaldırdığını belirterek para istedi.

İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri, gazi zannettikleri Mevlüt Ç.'ye 30 TL verip otobüse bindirdi. Mevlüt Ç.'nin hareketlerinden şüphelenen Jandarma
Komutanlığı ekipleri, şahsı takip etme kararı aldı. Gazi olarak kendini tanıtan Mevlüt Ç.'nin otobüsten indiğini fark eden jandarma ekipleri, bu kez şüpheli olarak şahsı gözaltına aldı. Resmi kayıtların incelenmesinin ardından gazi olmadığı anlaşılan Mevlüt Ç. hakkında dolandırıcılık suçundan işlem başlatıldı.

Yapılan araştırmada Mevlüt Ç.'nin aynı yöntemle Hatay ile Gaziantep Şehitler ve Gaziler Dernekleri'ni de dolandırdığı ortaya çıktı. Hakkında nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla işlem yapılan şüpheli, sağlık kontrolünden de geçirildi. Sahte gazinin topal numarası yaptığı ve bacağında da bir problem olmadığı ortaya çıktı.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 18:39:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?