6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bu kez sağlık ocağı soydu!

Konya'da 8 ay önce bir aşevinin yardım paralarını ve minibüsünü çalan hırsız, cezaevinden çıkar çıkmaz sağlık ocağı soydu. Alıcı kılığındaki polis, 11 sabıkası bulunan hırsızı yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri hırsızlık malların satılacağı yerlerde tezgah açarak alıcı kılığına girdi. Bu sırada alıcı kılığındaki polise gelen şüpheli B.K. (23), elinde 3 adet bilgisayar olduğunu ve 300 YTL'ye satacağını söyledi.

Alıcı kılığındaki polis, bilgisayarların çok ucuz olduğunu görünce hırsızlık malı olduğunu tahmin ederek bilgisayarları görmek istedi. Şüpheli B.K, evine götürdüğü polise bilgisayarları gösterdi. Polis, bilgisayarların üzerindeki D 70 yazısından bir resmi daireye ait olduğunu belirleyince B.K'yi gözaltına aldı.

Bilgisayarları şubeye getiren polis, bilgisayarların formatlandığını görünce, uzman ekipler tarafından bilgilerin geri döndürülmesini sağladı. Yapılan çalışmanını ardından bilgisayarların Antalya'nın Varsak Sağlık Ocağı'ndan çalındığı belirlendi. Sağlık ocağının arayan polisler, yetkililerin hafta sonu olması nedeniyle hırsızlık olayından haberi olmadığını öğrendi.

Öte yandan, şüpheli B.K'nin 7 Mart 2008 tarihinde merkez Meram ilçesi Muhacir Pazarı'ndaki Ribat Eğitim Vakfı'na ait aşevinin 5 bin YTL bulunan çelik kasası, yardım sandığı ve aracını çaldığı ortaya çıktı.

üphelinin aşevini soyduktan sonra yine aynı polis ekipleri tarafından yakalanarak 6 ay cezaevinde kaldığı ve cezaevinden çıktıktan sonra sağlık ocağının soyduğu belirlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 13:00:00
Güncelleme :3 Kasım 2008 Pazartesi 13:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?