4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Bu nasıl milli park?

Milli park kapsamında koruma altında bulunan Beyşehir Gölü kıyılarına yasak olmasına rağmen, gelişi güzel dökülen inşaat atığı ve moloz yığınları çirkin görüntüler oluşturuyor. 

Turizm kenti olmaya aday Konya’nın Beyşehir İlçesindeki gölün sahil kenarlarına inşaat atığı moloz dökülmesi vatandaşların tepkisini çekerken, yöreye gelen ziyaretçiler de gördükleri bu çirkin manzara karşısında şaşkınlık yaşıyor. Kültürpark alanından itibaren Öğretmenevi güzergahını takip eden sahil boyunda yürüyen vatandaşların dikkatini çeken çirkin görüntüler, eleştiri konusu oldu.

Beyşehir Gölü kıyılarının inşaat atıklarıyla ve gelişi güzel atılan çöp yığınlarıyla doldurulmasını çok yanlış bulduklarını ve bu yanlışa artık ‘dur’ denilmesi gerektiğini belirten yöre halkı, “Bu nasıl milli park? Göl kıyıları pislikten geçilmiyor. Türkiye’nin en büyük su tatlı gölü, içme suyu havzası olan Beyşehir Gölü’nün kıyılarında görülen bu çirkin görüntülerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Göl kıyıları inşaat atıkları, molozların döküleceği alanlar olmamalı. Ayrıca, göl kıyıları atılan şişe, çöp ve poşetlerle dolu. Bu manzara, hiç de göze hoş gelmiyor. İlkbahar mevsimi ile birlikte ziyaretçi çeken ilçemiz, bu konuda olumsuz puanlar almamalı” diye konuştular.
iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 14:23:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?