4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Bu sene 'maya gölete çalınacak'

Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, Meclis Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında, 47. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri’nin amacının, hocanın mizahını ve felsefesini dünyanın ortası Akşehir’den tüm dünyaya yaymak olduğunu söyledi.

Akşehir Gölü’ndeki sulu alanın 125 kilometrekareden 70-80 kilometrekareye kadar düştüğünü belirten Baloğlu, Nasrettin Hoca’nın 46 yıldır Akşehir Gölü’ne maya çalma geleneğini göldeki çekilme nedeniyle bozarak, ilk kez bu yıl Akşehir’e bağlı Yeniköy’deki bir gölete maya çalacağını kaydetti.

Baloğlu, şenliklerde temsili Nasreddin Hoca’nın ‘Akıllı Ol’ ve ‘Yüzler Gülecek’ sloganları ile ülkemizdeki tüm asık suratları 5 gün boyunca güldürmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Şenliklerde temsili Nasreddin Hoca’yı, 2004 yılındaki şenliklerde de görev alan Kadir Çöpdemir canlandıracak.

ŞENLİK PROGRAMI
Şenlik, 4 Temmuz’da geleneksel tellalın halkı şenliğe çağırması ile başlayacak. Temsili Nasreddin Hoca da türbesinden kaldırılarak şenliğe götürülecek. 5 gün boyunca sanatsal ve kültürel etkinliklerle sürecek olan şenlik kapsamında, 5 Temmuz’da Açık Hava Tiyatrosu’nda Banu ve Nur Yoldaş, 6 Temmuz’da Kutsi, 7 Temmuz’da Gülşen, 8 Temmuzda Hülya Polat ve Tarık Tüfekçi, 9 Temmuzda Rafet El Roman, 10 Temmuzda Erdal Erzincan, Erol Parlak, Ulaş Kurtuluş ve Mehmet Kayık sahne alacak.

8 ülkeden halk dansları topluluklarının katılacağı şenlikte, Akşehir Kültür Merkezi’nde Sadri Alışık Tiyatrosu’nun ‘Kaç Babam Kaç’, Yıldız Kenter’in ‘Oscar ve Pembe Meleği” oyunlarının yanısıra sergiler, söyleşiler, imza günleri ve konferanslar da yer alacak.
NTV
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2006 Pazar 10:32:18
Güncelleme :25 Haziran 2006 Pazar 10:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?