7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Bu sergi başka sergi

KONYA RC MODEL SERGİSİ AÇILDI

Konya'da RC Model Sergisi açılışı vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

Konya'da ilk kez Radyo Kontrollü (RC) model ve model uçak sergisi model uçak tutkunu 46 yaşındaki Mustafa Bilgiç'in girişimleri sonucu açıldı. Açılış, Konya'da faaliyet gösteren Mevlana Sportif Havacılık Kulübü Derneği, Türk Hava Kurumu Konya Sivil Sportif Havacılık Derneği, Konya Hava Sporları Derneği ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Kılıçarslan Mahallesi Toptan Sokak'ta Tafabi Model (Hobby Model) yerinin açılışında sergilenen birbirinden güzel model uçak ve helikopterler ile yarış arabaları büyük ilgi gördü.

Araç sahiplerinin helikopter ve araçlarıyla yaptıkları gösteriler de büyük beğeniyle izlendi. Amaçlarının Konya'da modelcilik uğraşı veren kişilere hizmet etmek olduğunu söyleyen Mustafa Bilgiç, "Gençlerimizin el becerilerini artırmak, boş zamanlarını değerlendirmek, teknoloji ve tasarım konularında onlara yardımcı olmak istiyorum. Konya'da ilk defa üç model grubunu bir araya getirdim. Konya'da malzeme satın alabilecek mağazamız açıldı. Her türlü malzemeyi bulabileceklerine inanıyorum. İnancım büyük, bu hobiyle ilgilenen çok arkadaşımız var. Şu anda en büyük eksikliğimiz pist alanımızın olmayışı. Artık bunun için belediyemize pist alanı için başvuruda bulunacağız. Eğer belediyemiz bize bu konuda yardımcı olursa çok memnun oluruz" dedi.

Modellerin tümünün Türk Hava Kurumu'ndan alınmış modeller olduğunun altını çizen Bilgiç, "THK malzemeleri yurt dışından ithal edip müşterilerine çok ucuza veriyor, bu yüzden onları seçtim. Bu konuda THK çok fazla ürün çeşidine sahip. Hobiyle uğraşan insanlar buna bu kadar para verilir mi diye korkmasınlar, çocuk oyuncağı olarak görmesinler. Bunlar gerçekten profesyonel ve ileriye yönelik teknolojik bilgiyi, zekayı geliştiren birer gerçek uçaklardır. Bu yüzden herkesi buraya davet ediyorum" diye konuştu.

Öte yandan Mustafa Bilgiç, 7 Ağustos 2010 Cumartesi saat 16.30'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Saraçoğlu Tesislerinde Havacılık Kulüplerinin uçuş gösterilerinin yapılacağını kaydederek, tüm Konyalıların davetli olduğunu belirtti.

KONYA RC MODEL SERGİSİ AÇILDI
KONYA RC MODEL SERGİSİ AÇILDI
KONYA RC MODEL SERGİSİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 18:41:01
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 20:15:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?