6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Buğday fiyatı memnun etmedi

ÇİFTÇİ BUĞDAY FİYATINDAN MEMNUN DEĞİL

Türkiye'nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya Ovası'nda hububat üreticisi, ekmeklik buğdayın ton başına 550 lira alım fiyatını yeterli bulmadı.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker tarafından ton başına 550 lira olarak açıklanan ekmeklik buğdayın Toprak Mahsulleri Ofisi ton alım fiyatı, Konyalı üreticileri memnun etmedi. Konya'nın merkez Selçuklu ilçesine bağlı Yukarı Pınarbaşı Mahallesi'nde çiftçilik yapan Sadrettin Zorlu, açıklanan rakamın beklediklerinin altında olduğunu belirterek, "Bakanlık tarafından açıklanan alım fiyatı çok ucuz. Buğdayın bize maliyeti ton başına 600 lirayı buluyor. Bu yıl masrafımız çok. Mazottu, gübreydi, ilaçtı derken

dönüm başına buğdayda 400 kilogram, arpada 500 kilogram masrafımız oluyor. Üzeri kalırsa o bize kar ama uzun süredir maalesef bu karı alamıyoruz. Bizim masrafımızı karşılayıp kar edebilmemiz için ton başına fiyatın en az 750-800 lira civarında olması şart" dedi.

Aynı köyde çiftçilik yapan Hasan Hüseyin Güzel ise, girdi fiyatlarının her geçen gün arttığını dile getirerek, "Bize verilen bu fiyat yeterli bir fiyat değil. Ton başına en az 800 lira verilirse bizi ancak kurtarır. Bu yıl mahsul çok düşük. Geçen sene daha iyiydi. Mayıs ayında yağışların az olması ve kabayel verimi yüzde 50 düşürdü" şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİ BUĞDAY FİYATINDAN MEMNUN DEĞİL
ÇİFTÇİ BUĞDAY FİYATINDAN MEMNUN DEĞİL
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 15:42:02
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 16:49:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?