6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bulcuklular şenlikte buluştu

Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Bulcuk köyünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 4. Bulcuk Yaz Şenliği yapıldı.

Bulcuk Göleti mesire alanında yapılan şenliğe Ilgın Kaymakamı Cahit Işık, Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, protokol üyeleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlikte açılış konuşmasını yapan Bulcuk Platformu Onursal Başkanı Ömer Koç, Türkiye'nin dört bir yanından Bulcuk Yaz Şenliği'ne gelenleri selamladı ve Bulcuk'a destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Ilgın Belediye Başkanı H. İbrahim Oral da, "İnşallah bir araya gelmekle birlikteliğimizi güçlendirir, amacına uyun birliktelik olur, ayrılmaz dostluklar kurulur" şeklinde konuştu. Ilgın Kaymakamı Cahit Işık ise, "Bulcuk köyü Ilgın'da 36 köyün içinde çok şanslı olan, çok güzel bir köydür. İçme suyu ve kanalizasyonu yani alt yapısı tam olan köylerden biridir. Bir de arkasında Bulcuk Platformu gibi bir güç var, onun için çok şanslı köylerimizden biridir" şeklinde konuştu.

Şenlikler, Ilgın Lisesi halk oyunları ekibinin gösterisi ve Bulcuk İlköğretim Okulu öğrencilerinin oyunuyla devam ederken, misafirlere geleneksel Konya düğün yemekleri ikram edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 14:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?