6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bulduğu parayı teslim etti

BULDUĞU 2 BİN LİRAYI ZABITAYA TESLİM ETTİ

Konya'da bir kadın, iş yerinin önünde yerde bulduğu yaklaşık 2 bin lirayı sahibinin bulunması için zabıta ekiplerine teslim etti.

Meram ilçesi Kazım Karabekir Caddesi ile Amber Reis Caddesi'nin birleştiği yerde bir giyim mağazasında çalışan Ayfer Yiğit (33), iş yerinin kapısının önünde tomar halinde para buldu. Parayı aldıktan sonra telefonla Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nü arayan Yiğit, sahibinin bulunması için parayı teslim etmek istediğini bildirdi. Ayfer Yiğit'in iş yerine gelen zabıta memurları, tutanak tutarak üzerinde bir not bulunan yaklaşık 2 bin TL'yi teslim aldı.

Paranın sahibinin bulunmasını isteyen Ayfer Yiğit, "İş yerimin önünde tomar halinde para buldum. Hiç tereddüt etmeden Zabıta Müdürlüğü'nü arayarak bulduğum parayı teslim etmek istediğimi bildirdim ve iş yerime gelen görevli memurlara tutanak ile teslim ettim. Paranın sahibinin bulunmasını çok istiyorum. Parasını düşürdüğü için eminim çok zor günler geçiriyordur. Mutlaka ihtiyacı olan birisidir" dedi.

Meram Belediyesi Zabıta Müdürü Rahim Kesmez de, "Kazım Karabekir Caddesi'nde iş yeri bulunan duyarlı bir vatandaşımız bir miktar para bulduğunu ve nereye teslim etmesi gerektiğini bize telefon açarak bildirdi. Biz de tutanakla teslim alabileceğimizi söyledik. Ekibimiz giderek tutanakla yaklaşık 2 bin TL'yi teslim aldı. Sahibini alması için bekliyoruz. Bu tür bulunan para ve değerli eşyaların tutanak altına alınarak teslim alınması ve sahibinin bulunması bizim zabıta yönetmeliğimizde var. Bize paranın yanı sıra özellikle cep telefonları da getirilip teslim ediliyor ama sahipleri gelip almıyor" diye konuştu.

BULDUĞU 2 BİN LİRAYI ZABITAYA TESLİM ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 11:34:05
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 14:02:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?