6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bursaspor ile 16. randevu

Konyaspor ile Bursaspor Turkcell Süper Lig'de oynanacak maçta 16. randevularına çıkıyor.

İki ekip arasında bundan önce Süper Lig'de oynanan 15 maçın 7'sini Bursaspor, 4'ünü Konyaspor kazanırken, 4 maçta taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı.

Turkcell Süper Lig'in 30. haftasında Konya'da oynanacak maçta Konyaspor ile Bursaspor 16. kez karşı karşıya gelecek.

İki ekip Süper Lig'de bundan önce 15 kez birbirine rakip olurken, rekabette Bursaspor'un üstünlüğü bulunuyor. İlk olarak 1988-89 sezonunun 19. haftasında Bursa Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelen renkdaşların ilk buluşmasında gülen taraf 2-0'lık sonuçla Bursaspor olmuştu. Bu maçın rövanşında 38. haftada Konyaspor rakibini 3-1 ile yenmeyi başarmıştı. Bu maçlar iki ekip arasında oynanan ve en farklı galibiyetle biten maçlar oldu.

İki ekip de bu maçtan sonra birbirine tek farklı skorlarla üstünlük kurabilirken, tarafların oynadığı 5 maçta 1-0, 4 maçta ise 2-1'lik galibiyetlerin alınması dikkat çekti. Konyaspor ile Bursaspor arasında oynanan 15 maçta Bursaspor 7, Konyaspor ise 4 galibiyet elde edebildi. Bu maçlarda Bursa temsilcisinin 16 golüne Konyaspor 13 golle yanıt verdi. Konya'da oynanan 7 maçta ise Konyaspor'un üstünlüğü bulunuyor. Konyaspor rakibini Konya Atatürk Stadı'nda 4 kez mağlup etmeyi başarırken, taraflar arasındaki diğer üç maçta ise eşitlik bozulmadı. Bursaspor da, Konyaspor da sahasında rakibine yenilmedi. Konya'da oynanan maçlarda Konyaspor'un 9, Bursaspor'un ise 4 golü bulunuyor. İki ekip arasında 2007-2008 sezonunun ilk yarısında Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan maçı ev sahibi takım Mustafa Sarp'ın attığı golle 1-0 kazanmıştı.

Konyaspor'da kart cezalısı Mertol Karatay ve sakat olan Eren Şen kadroda yer almazken, Bursaspor'da sakat olan Helve Tum, Ömer Aysan, Bekir Ozan Has ve kart cezalısı Maxim Romashenko kadroda yer almayan isimler olacak.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 12:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?