6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Büyükelçiden Üzülmez'e ziyaret

Kazakistan Büyükelçisi Baghdad Amreyev, Konya temasları çerçevesinde Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez'i ziyaret etti. Büyükelçi Amreyev, Konya ile ticari ilişkilerin en üst seviyeye çıkarılması için Konya Ticaret Odası'yla her türlü işbirliğini yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Büyükelçi Baghdad Amreyev, Başkonsolosluk Müsteşarı Askhat Dautov ve Ticaret Ateşesi Askhat Kessikbayev'in katıldığı ziyarette, heyete Konya ile ilgili bilgiler veren Başkan Üzülmez, “Konya Türkiye'nin önemli sanayi ve tarım şehirlerinden birisidir. Makine imalatı, otomotiv yan sanayi, ayakkabı, döküm sanayi ve gıda sektörleri Konya'da önemli yer tutmaktadır. Türkiye'de üretilen hububatın yüzde 30'u, şeker pancarının yüzde 35'i Konya'da üretilmektedir. Kazakistan'la olan ticari ilişkilerimizin artması için her türlü işbirliğine hazırız” dedi.

TOBB Başkan Yardımcılığı görevi nedeniyle Kazakistan'daki ticari ve sanayi faaliyetlerini yakından takip etme imkanı bulduğunu anlatan Üzülmez, bu ülkeyle olan ticaret hacminin 10 milyar dolar seviyesine çıkarılması gerektiğini söyledi. Üzülmez önümüzdeki aylarda Konya'dan ticari bir heyetin Kazakistan'a iş gezisi düzenleyeceğini kaydetti.

Konya'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Büyükelçi Amreyev ise, “İlk görüşüp tanıştığım Konyalı sizsiniz. Konya Ticaret Odası'ndan gördüğümüz ilgi ve alaka bizi son derece memnun etti. İki kardeş ülkenin ticari faaliyetlerinin artması için yapılacak her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız. Kazakistan ile Türkiye arasındaki kardeşlik bağları, ilişkilerin en üst düzeyde, en iyi şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Biz bu kardeşlik bağlarının güçlenerek artmasını istiyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 14:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?