6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Büyükelçiden yardım teşekkürü

Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, Konya Valisi Osman Aydın'ı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Filistin Büyükelçisi Maarouf, öncelikle Konya halkına Filistin'e yapmış oldukları yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Büyükelçi Maarouf, "Bugün Selçuk Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelerek görüşeceğiz. Ortadoğu'da yaşanan son gelişmeleri değerlendireceğiz. Türk halkı zulüm gören Filistin halkına destek çıkmıştır. Biz Filistin olarak kendimizi Türkiye'nin bir parçası olarak görüyoruz. İki ülke arasında ortak noktalar var. Bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu'nun bir parçasıydık.Fakat Osmanlı İmparatorluğu'ndan ayrıldıktan sonra İsrail ve Britanyalılar ile sorunlar yaşıyoruz" dedi.

Konya Valisi Osman Aydın ise, ziyaretten dolayı mutluluk duyduklarını dile getirerek, "Gazze'de yaşanan olaylar nedeniyle üzüntü duyduk. Bu bizi derinden yaraladı. Konya halkı bu konuda çok duyarlılık gösterdi. Bir parça yardımda bulunabildiysek ne mutlu bizlere. Sizlerin üzüntüsü bizlerin üzüntüsüdür" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Osman Aydın, Büyükelçi Nabil Maarouf'a çini tabak hediye etti. Daha sonra Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf Valilik anı defterini imzaladı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 16:20:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?