5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Büyükşehir, Mevlana filmi hazırlatıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Hizmetleri Daire Başkanlığı Hz. Mevlana’nın hayatının ve geçmişten günümüze dünyadaki etkilerinin anlatıldığı bir film hazırlatıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Hizmetleri Daire Başkanlığı Hz. Mevlana’nın hayatının ve geçmişten günümüze dünyadaki etkilerinin anlatıldığı bir film hazırlatıyor. Hz. Mevlana’nın hayatının ve yaşayışının konu alınacağı film hakkında bilgi veren Kültür Hizmetleri Daire Başkanı Ercan Uslu, Konya ile özdeşleşmiş Celaleddin-i Rumi’nin hayatının anlatıldığı yaklaşık 5 saatlik bir tanıtım filminin yapıldığını bildirdi.

Fehmi Gerçeker adlı bir Türk yapımcının yürüttüğü çalışmaların kısa sürede tamamlanarak tüm dillere çevriminin yapılacağını bildiren Uslu, dünyanın dört bir yanından çağrısını duyarak Konya’ya akın eden insanların elde edecekleri bu film sayesinde Hz Mevlana’ya karşı ilgilerinin daha da artacağını belirtti. Hz. Mevlana’nın biyografisinin, görüşlerinin, eserlerinin de yer bulduğu DVD’de dünyaca üncü yazarların ve araştırmacıların röportajlarının da yer bulduğunu bildiren Uslu, yapımın tamamlanmasıyla birlikte Hz. Mevlana’nın eserlerinin dünyada daha da ilgi çekeceğini belirtti.

Amerika’nın bir çok eyaletinde Hz. Mevlana ve İslamiyet ile ilgili yapmış olduğu eserleri televizyonda yayınlayan ve birçok ödüle layık görülen Fehmi Gerçeker’in, daha öncede Mevlana’nın hayatı ile ilgili tanıtım filmleri yaptığını ifade eden Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Hizmetleri Daire Başkanı Ercan Uslu, dünyada Hz. Mevlana’nın ve Konya’nın daha iyi tanıtımının yapılacağını kaydetti. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde yılın her ayında Mevlana ve Sema ile ilgili programların gerçekleştirileceği bildiren Uslu, Konya’da eksik kalmış tanıtımların giderilerek kültürel çalışmalara hız verileceğini sözlerine ekledi. Konya’nın bir Kültür Başkenti olduğunu ifade eden Uslu, yapılan programlara tüm Konyalıları beklediklerini bildirdi.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 17:51:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?