6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Büyükşehir komisyonlarını seçti

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yeni dönem ilk toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek başkanlığında yapılan toplantıda Meclis Başkanlık Divanı, Encümen Üyeleri ve Meclis Komisyonları'nın seçimleri gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'ndaki toplantıda konuşan Başkan Tahir Akyürek, yeni dönemin Konya için hayırlı olması dileğinde bulunarak, "Konya, ruhu olan bir şehirdir. Şehirlerin ruhu fark edilmezse başarılı hizmet verilemez. Yaşadığımız çevre bizden kendi ruhuna uygun hizmet bekler” dedi.

Belediyecilikte şehrin imarı kadar insanların mutluluğunun da sağlanması gerektiğini vurgulayan Başkan Akyürek, yapılan hizmetlerde ve alınan görevlerde karakterli bir duruş, erdemli bir tavır geliştirilemezse yapılan işin anlamının olmayacağını ifade etti.

Başkan Akyürek, karakterli, kimliği olan bir şehir oluşması için daha fazla mücadele edilmesi gerektiğini kaydederek, "Hep birlikte şehrimizin imarına, karakterinin oluşumuna, kaybedilen değerlerin ihyasına zemin hazırlamamız gerekiyor. Yeni dönemde, artık altyapı hazır olduğu için şehir estetiği, şehir kimliği, restorasyon gibi çalışmalara hep birlikte imza atacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Akyürek'in konuşmasının ardından Konya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Başkanlık Divanı, Encümen Üyeleri ve Komisyonların seçimleri yapıldı. Buna göre; Meclis Birinci Başkan Vekilliği'ne Mithat Büyükalim, İkinci Başkan Vekilliği'ne Memiş Kütükçü, Asıl Katip Üyeliklere Mehmet Akdaş, Kasım Küçüktosun, Yedek Katip Üyeliklere Gülay Samancı, Zeliha Üzümcü, Encümen Üyeliklerine Mithat Büyükalim, Memiş Kütükçü, Gürsoy Bilgin, H. Hüseyin Acar, Kadir Karabacak oy birliği ile seçildi.

Daha sonra ise; İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor, Çevre ve Sağlık, Ulaşım, Sosyal Hizmetler Komisyonları'nın üyeleri belirlendi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 14:20:42
Güncelleme :9 Nisan 2009 Perşembe 14:31:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?