7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Büyükşehir'den asfaltta rekor

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 2004 yılından bu yana şehir genelinde yaptığı asfalt çalışmaları 1 milyon 500 bin tona yaklaştı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bu yıl yapılacak asfalt rakamının 500 bin tonu bulacağını vurgulayarak, “2004 yılından önceki 15 yılın toplam rakamlarını ikiye katladık. Bu Konya tarihinde bir rekordur” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, son 5 yılda yaklaşık 1,5 milyon ton asfalt ile Konya tarihinde bir rekora imza atıyor.

Konya’nın asfalt çalışmalarında büyük aşama kaydettiğini belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2008 yılı içinde Konya’daki 23 cadde, sokak ve köprülü kavşakta toplam 55 kilometre sıcak asfalt, çeşitli caddelerde ve ilk kademe belediyelerinde de 18 kilometre soğuk asfalt çalışması yapıldığını, havaların uygun olması durumunda asfalt çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Konya’ya bu yıl yapılacak asfalt rakamının 500 bin tona yaklaştığını vurgulayan Başkan Akyürek, “Yaptığımız asfalt çalışması, Konya tarihinde bir rekor. Bizden önceki 15 yılın toplam rakamlarını ikiye katladık. Son 5 yılda cadde ve sokaklarda yaptığımız sıcak asfalt çalışması sezon sonunda 1 milyon 500 bin tonu bulacak” dedi.

EN KALİTELİ ASFALT KONYA’DA

Kullanılan asfaltın büyük çoğunluğunun Büyükşehir Belediyesi asfalt tesislerinde üretildiğini, Türkiye'nin en kaliteli asfaltının Konya'da yapıldığını kaydeden Başkan Akyürek, vatandaşların asfaltlanan yollara sahip çıkmasını istedi. Kaliteli asfaltla yenilenen caddelerle, şehrin standardının yükseldiğini ifade eden Başkan Akyürek, Konya'nın daha modern cadde ve sokaklara kavuşması için çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 09:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?