6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Büyükşehir'den bayram tedbirleri

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı'nda vatandaşların herhangi bir sorun yaşamaması için çeşitli tedbirler aldı.

KOSKİ, itfaiye, temizlik ve zabıta ekipleri bayram tatili boyunca nöbetçi ekiplerle 24 saat hizmet verecek. KOSKİ Genel Müdürlüğü, bayram süresince kanal arızaları ve su arızaları için 24 saat nöbetçi ekiplerle hizmet verecek.

Meram, Karatay ve Selçuklu ilçelerinde su arızaları için 3'er ekip, kanalizasyon arızaları için 4'er ekip oluşturan KOSKİ'ye Alo 185'ten ve 221 61 00 numaralı telefondan ulaşılabilecek. Bayram süresince Pazar tarifesi uygulaması ile hizmet verecek olan Toplu Ulaşım ve Raylı Sistem Daire Başkanlıkları, vatandaşların bayram ziyaretlerini daha rahat ve huzurlu geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli tüm tedbirlerin alındığını bildirdi. Toplu ulaşım, arefe günü Üçler ve Musalla Mezarlığı'nı ziyaret edecek vatandaşlar için ücretsiz servis kaldırılacak. Toplu ulaşım araçları ise bayramın birinci ve ikinci günü ücretsiz olacak. Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı da, vakumlu kaldırım temizleme araçları ile, 29 Eylül 2008 akşamından başlayarak bayramın son gününe kadar temizlik hizmeti vermeye devam edecek. Mezarlıklar Şube Müdürlüğü de, tüm mezarlıkların genel temizliğini yaparak, vatandaşların huzur ve güven içinde ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için güvenlik tedbirleri aldı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı da Ramazan Bayramı süresince vatandaşların her türlü şikayetlerine cevap vermek üzere çalışmalarını sürdürecek. Ekipler bayram tatili süresince Otogar'da 24 saat, Mevlana Müzesi'nde 08.00-20.00 arası, çarşı merkezinde 10.00-22.00 arası hizmet verecek. Çevre zabıtası da bayram tatili boyunca 24 saat hizmet verecek. Bayram süresince normal mesaisine devam edecek olan İtfaiye Daire Başkanlığı; Aydınlık, Meram, Karatay ve Bosna Hersek Grup Amirlikleri'nde çalışmaya devam edecek. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı da, bayram süresince, yol, tretuvar, kaldırım ve benzeri sorunlara anında müdahale etmek üzere 24 saat çalışacak Acil Müdahale Ekibi'nin hizmet vereceğini açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 17:14:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?