3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

Büyükşehir'den yeni duraklar

Konya Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire Başkanlığı, Aydınlıkevler'de altgeçit inşaatının ardından bölgede artan yolcu talepleri üzerine yeni durak tesis etti. 

Raylı Sistem Daire Başkanı Lütfi Dülger, durağın yolcu talepleri dikkat alınarak yapıldığını belirterek, bölgedeki duraklar arası mesafenin 600 metreye indirildiğini belirtti. Raylı sistem işletmesinin Alaaddin-Kampüs arasındaki takribi 20 kilometrelik hatta, haftanın 7 günü 24 saat boyunca 60 tramvay vagonuyla toplu ulaşım hizmeti verdiğini vurgulayan Dülger, "Raylı sistem hattındaki tüm durak araları ortalama 500-600 metre olmasına rağmen Sanayi-Aydınlık arası bin 122 metreydi ve bu durum söz konusu bölgede ikamet eden hemşehrilerimizin tramvaya erişimini güçleştiriyordu. Sanayi-Aydınlık durakları arasında altgeçit durağının tesis edilmesiyle bu bölgede duraklar arası mesafe 500-600 metreye indirilmiştir. Diğer taraftan, Selçuklu Kulesi ve Kule Site Alışveriş Merkezi'nin inşa edilmesiyle birlikte bu bölgedeki emniyet durağında yolcu sayısına bağlı olarak tramvayın bekleme süresi oldukça artmış, bu da ulaşımda sıkıntıya neden olmaktaydı. Bu durumun ortadan kaldırılması amacıyla Emniyet Durağı turnikeli kapalı durak olarak inşa edilmeye başlanmıştır. 

Turnikeli durakların hizmete girmesiyle hemşehrilerimiz tramvaylara daha kısa sürede binebilecek ve Emniyet Durağı'nda bekleme süresi kısalacaktır" dedi.
.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2006 Pazar 13:11:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yasin Karakaş IP: 85.108.96.xxx Tarih : 2.06.2006 03:37:02
zaten durak sayısı 34tü. şimdi oldu 35. üniversiteden merkeze gidecek biri için bir hesap yapalım. tramvay iki durak arasını 1dk da alsa eder 35 dk. her durakdada ortalama 30-35sn beklese,ne eder toplamını siz hesaplayın. arabayla Afyona ulaşım daha çabuk neredeyse