6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Büyükşehir'in araç filosu genişledi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yılda hizmete sunulan 200 araç kamuoyuna tanıtıldı.

Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye yatırımlarında en büyük payı toplu ulaşım yatırımlarının aldığına dikkat çekerek, "Yeni açılan caddeler ulaşımda hızı ve konforu artırmaya yönelik. Konya'da bu dönemde 100 kilometre uzunluğunda 30 yeni cadde açıldı. 1000'den fazla ev ve işyeri yeni caddeler açmak için kamulaştırıldı ve bunun maliyeti de 30 milyon TL oldu" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'ni daha güçlü hale getirmek için bu dönemde önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Başkan Akyürek, 5 yıllık süreçte son 20 yılda yapılan birçok fiziki yatırımın iki katını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Konya Büyükşehir Belediyesi'nin toplam varlığını 5 yılda 2 katına çıkardık" dedi.

20 OTOBÜS 9 MİLYON TL'YE MAL OLDU

Görevi geldiklerinde yaklaşık 150 iş makinası ve hizmet aracına 150 yeni araç ilavesi yaptıklarını belirten Başkan Akyürek, "Belediye yatırımlarında en çok payı ulaşım hizmetlerine ayırdık. 20 otobüsü hizmete sunuyoruz. Bu araçlar Konya'mızda bugüne kadar kullanılan en konforlu ve en fonksiyonel toplu taşım araçları. Şuanda otobüs sayımız 272'ye ulaşmış oldu. Maliyeti 9 milyon TL olan yeni otobüslerin tamamı özkaynakla alındı. Konya toplu taşımada büyükşehirler içinde ulaşımda en ucuz şehir olmasıyla öne çıkıyor. En az elemanla en yüksek verimi alarak hizmetleri gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Hizmete giren 20 yeni otobüsün gün boyu ücretsiz olarak çalışacağını kaydeden Başkan Akyürek, konuşmasının sonunda yeni otobüslerden birine binerek şehir turu attı. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yılda alınan 30 yeni otobüs, 20 tramvay ve 150 hizmet aracı 25 milyon 600 TL'ye mal oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 17:35:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?