6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Buz üzerinde mini adacığa yolculuk

Beyşehir Gölü kıyısında ahşap köprü üzerinden geçilerek ulaşılabilen mini adacığa buz üzerinde yürüyerek çıkan aileler, ilginç görüntüler oluşturuyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde göl kıyısında yıllar önce oluşturulan ve sevgililerin uğrak yeri olması nedeniyle halk arasında adı 'Aşk Adası'na çıkan mini adacık, göl yüzeyinin buz tutmasının ardından ilgi odağı haline geldi. 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde soluğu ada üzerinde alan çok sayıda çift, ortaya çıkan eşsiz manzarayı izlerken romantik dakikalar da yaşıyor.

Donmuş Beyşehir Gölü'nü daha yakından seyretmek isteyenler, ilçe belediyesi tarafından uzun yıllar önce özel olarak yaptırılan ahşap köprüden yararlanarak mini adaya çıkabiliyor. Etrafı ağaçlarla çevrili olan mini ada üzerine çıkabilmek için köprüden başka bir alternatif bulunmazken, yüzeyi günler öncesinde buzlarla kaplanan Beyşehir Gölü ise şimdi farklı bir alternatifi daha ortaya çıkardı.

Köprüden geçmek yerine göl üzerinde yürümek suretiyle bu ilginç alternatifi kullanarak ada üzerine çıkmayı tercih edenler, farklı bir nostalji yaşadığına inanıyor. Küçük yaştaki çocuklarını buzları erimeye yüz tutan göl üzerine indiren korkusuz aileler, kıyı ile ada arasında adeta mekik dokuyor. Gölün karşı tarafından yürüyerek adaya çıkanlar ise daha uzun mesafeli bir yürüyüş yapmak durumunda kalıyor. Bazı çocuklar da bisikletle göl üzerinde gezinti yapıyor.

Buz tutan göl üzerinde ailesiyle birlikte gezinti yapan Ahmet Uzun, aslen Çumralı olduğunu ve işi nedeniyle Üzümlü beldesinde yaşadığını belirterek, "Su varken yürüyemiyoruz. Şimdi ise göl üzerinde yürüyerek ailece bunun tadını çıkarıyoruz. İlk defa böyle bir şey gördük" diye konuştu. Öte yandan, balıkçılar da çuval içerisindeki ağlarını göl üzerinde sürükleyerek ilerideki teknelerine ulaştırmaya çalışıyor.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 11:05:33
Güncelleme :11 Şubat 2008 Pazartesi 11:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?