6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Buz üzerinde tehlikeye davetiye

Beysehir Golu'nun buyuk bolumu kar yagisinin ardindan etkili olan asiri soguklarla birlikte yeniden donarken, gol uzerinde yuruyen cocuklar adeta tehlikeye davetiye cikariyor.

Turkiye'nin en buyuk tatli su golu olan Beysehir Golu'nun yuzeyi bu yil ikinci kez buz tuttu. Gol uzerinde yuruyus yapan cocuklar ise yurekleri yine agza getirdi. Kiyilarda buz tabakasi uzerinde tehlikeye aldirmadan yuruyen cocuklari bolgeden uzaklastirmak ise polis ekiplerine dustu. Golun buz tutan sahil bolumunu zaman zaman devriye gezerek kontrol eden polis ekipleri, yaptiklari uyari anonslariyla karla kapli buz kutlesinin uzerinde gezinti yapmak isteyenlere musaade etmiyor.

Ote yandan, gol yuzeyinin buzla kaplanmasi nedeniyle avlanmaya cikamayan motorlu balikci tekneleri ise kiyilardaki limanlarinda mahsur kaldi. Avlanma faaliyetlerine yine ara veren balikcilar, zaman zaman teknelerinin basina gelerek kar temizligi yapiyor. Kar temizligi yapanlar arasinda yat isletmecilerinin olmasi da dikkat cekiyor.

Kar yagisiyla birlikte gelen tipinin yerini gunesli havaya birakmasi sonrasinda doga severler solugu gol kiyilarinda aliyor. Kartpostallik manzaralar ortaya cikan Beysehir Golu Milli Parki'nda dakikalarca tabiatin guzelliklerini izleyenler yasadiklari bu ani fotograf cekerek olumsuzlestirmeye calisiyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 13:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?