3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

Buzağı güzellik yarışması

Konya'nın Beyşehir İlçesi Kayabaşı Beldesi'nde bu yıl 7.'si düzenlenen Soğuksu Şenlikleri, renkli görüntülere sahne oldu. 

Kayabaşı Belediyesi ile Kayabaşı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Soğuksu Deresi'nin yanında gerçekleştirilen şenliklere, Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk, İlçe Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, Kayabaşı Belediye Başkanı İsmail Gökmen, Kayabaşı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Kaya, çevre beldelerin belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı. Mehter takımının gösterileriyle başlayan şenlikte İzmir'den otobüslerle gelen Kayabaşılılar da hemşehrileriyle hasret giderme fırsatı buldu. Protokol konuşmalarının ardından en iyi tarhana yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren tarhana üreticileri altınla ödüllendirildi. 

Şenliklerde en ilgi geçen bölüm ise buzağıların güzelliklerini sergilediği yarışma oldu. Sahipleriyle birlikte şenlik alanına giren buzağılardan bazıları huysuzluklarıyla dikkat çekerken, yerinde duramayan buzağılar sahiplerinin elinden kurtularak şenlik alanında kovalamaca yaşanmasına neden oldu. Bunlardan bir tanesi de, yarışmada birinci seçilen ve yaramazlığıyla dikkat çeken 3 aylık "Mandafon" adlı buzağı oldu. Şenliği izleyen ailelerin de arasına dalan buzağılar, kendisini yakalamak için peşinden koşanlara zor anlar yaşattı. Buzağı güzellik yarışmasına katılım çok fazla olurken, jüri değerlendirme yapmakta oldukça zorlandı. Dereceye giren buzağılar, sahipleriyle birlikte boyunlarındaki altınlarla birlikte objektifler önünde poz da verdi. 

Çeşitli yarışmaların yapıldığı şenlikte yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılara eşlik eden davetliler, oyunlar oynayarak stres attı.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2006 Pazartesi 13:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?