4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

'Bypass'tan sonra 46 kişi adliyede

Konya'da 5 gün önce düzenlenen "Bypass" operasyonunda gözaltına alınan 46 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. Şüpheliler arasında biri emekli 2 gardiyan ve bir cezaevi hizmetlisi olduğu öğrenildi. 

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar, İstihbarat Şube ile Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 9 aydır ortaklaşa yürütülen çalışma sonrası 100 ekip ve 500 polisin katılımıyla gerçekleştirilen "Bypass" operasyonunda çete kurmak, gasp, adam yaralama, haraç, fuhuş yaptırmak, uyuşturucu ve silah ticareti yapmak suçlarından 9'u bayan 46 kişi gözaltına alınmıştı. 9 bayanın, fuhuş evi işlettiği ve diğer işlere yardım ettikleri iddia edildi. Şüpheliler arasında çete üyelerine bilgi ve uyuşturucu madde taşıdığı iddia edilen biri emekli 2 gardiyanla bir cezaevi hizmetlisi olduğu öğrenildi. 

Sorguları tamamlanan 46 kişi bugün sabah erken saatlerde Konya Adliyesi'ne getirildi. Adliye önünde yoğun güvenlik önlemleri alan polis, dosya ve delillerle şüphelileri savcılığa sevk etti. 

Çete liderliğini yaptığı iddia edilen Ali H. ile gözaltına alınan şüphelilerden çoğunluğunun birden fazla suçtan sabıkası olduğu bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2006 Cumartesi 12:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?