6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Çadırda yaşam mücadelesi

EVİ YANAN AİLENİN ÇADIRDA YAŞAMI

Konya'nın Hüyük ilçesinde evi yanan bir aile yaklaşan kış aylarına rağmen üzeri naylon kaplı çadır içerisinde yaşıyor.

Hüyük ilçesine bağlı Selki beldesinde Memiş İnce'nin ahşap iki katlı evi 25 Temmuz tarihinde elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangın sonucu alevlere teslim oldu.

Yangında tamamen kullanılamaz hale gelen evin bulunduğu alan yıkıntıların arasında kalırken, 4 çocuğuyla ortada kalan Memiş İnce çaresizlikten ne yapacağını şaşırdı. Yangın sonrası Hüyük Kaymakamlığı'ndan yardım talebinde bulunduğunu, ancak uzanan bir yardım eli olmayınca soluğu Konya Valisi'nin yanında aldığını belirten baba İnce,

"Valimiz ilgilenip talimat vermesine rağmen, kuru gıda yardımı dışında tek bir kuruşluk yardım yapmadılar. Bilakis, valinin yanına çıktım diye beni rencide ettiler. Selki Belediyesi, kalmamız için tek odalı bir lojman verdi ama inşaat ustalarının da kaldığı burada 6 nüfusla ailemle birlikte yaşamama bu oda yeterli gelmedi" dedi.

Memiş İnce, üzerine tapulu bir arazi olmadığı için ev yapımı konusunda yardımcı olunamayacağının söylendiğini ifade ederek, "Bunun üzerine Konya'daki yeğenlerimin malzeme yardımı ile başlattığım inşaat çalışmalarına, belediyemiz demir desteği verdi, malzemelerin nakliyesinde sürekli yardımcı oluyor. Selki Kasabası Kalkındırma ve Yaşatma Derneğimiz ise tuğla yardımında bulundu. Başka da ne bir devlet yardımı var, ne bir kuruş veren var. Verilen tek odalı yer yetmeyince, eşim ve okula giden küçük oğlumla

birlikte 2 aydır burada çadırda yaşıyoruz. İki büyük oğlum ise ustalarla birlikte kalıyor" diye konuştu.

MUM IŞIĞINDA DERS

Yangın sonrasında evlerini kaybettiklerini, komşularının haber vermesi üzerine uykudan uyanarak canlarını zor kurtardıklarını anlatan ilköğretim 3'ncü sınıf öğrencisi Erdem Barış İnce ise, okulların açılmasının ardından çadırda zor şartlarda ders çalıştığını, akşam karanlığında ise mum ışığının yanı sıra, babasının cep telefonunun aydınlatmasını açarak ders çalışmak zorunda kaldığını söyledi. Kış aylarının yaklaşması nedeniyle çadır yaşamının zorlaştığını anlatan İnce, yetkililerin kendisine ve ailesini çadır yaşamından kurtarmasını istedi.

Selki Kasabası Kalkındırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Durmuş Ceylan ise, tuğla yardımı bulundukları ailenin çadırda yaşamına geldiklerinde tanık olduklarını ve ellerinden gelen yardımı göstereceklerini bildirdi.

EVİ YANAN AİLENİN ÇADIRDA YAŞAMI
EVİ YANAN AİLENİN ÇADIRDA YAŞAMI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 11:15:05
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 12:21:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?