6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Çadırkente yardım eli uzandı

ÇADIRKENTE YARDIM ELİ UZANDI

Konya'nın Seydişehir ilçesine Kahramanmaraş ve Gaziantep'ten gelen mevsimlik işçiler ve aileleri, çadırkente gelen sağlık ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirildi.

Aşağıkaraören köyü girişinde kurdukları 100 çadırdan oluşan çadırkentte yaşayan 600 kişi, gerek sağlık, gerekse gıda konusunda büyük sıkıntı yaşıyordu. Su, yiyecek, kanalizasyon gibi konularda büyük sıkıntı yaşayan işçilere devlet yardım eli uzattı. İşçilerin durumlarını basından öğrenen Seydişehir Kaymakamı Kemal İnan, Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat çadırkente giderek ailelerin sorunlarını dinledi. Seydişehir Sağlık Grup Başkanlığı tarafından görevlendirilen sağlık görevlileri ise mevsimlik

işçileri ve çocukları sağlık taramasından geçirdi. Taramada çadırkentte kalanların büyük bölümünde boğaz ve akciğer iltihaplanması tespit edildi. Tarama sonunda sağlık problemi tespit edilenlere ücretsiz ilaç dağıtıldı.

Okula gidemeyen çocuklar için ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçerek çocuklara taşımalı eğitim başlattı. Yetkililer, çadırkentte kalanların problemlerinin çözümü konusunda çalışmaların süreceğini dile getirdi.

ÇADIRKENTE YARDIM ELİ UZANDI
ÇADIRKENTE YARDIM ELİ UZANDI
ÇADIRKENTE YARDIM ELİ UZANDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 16:07:01
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 16:57:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?