7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Çalan telefon canlarını kurtardı

Konya'da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile iki kızı, vardiyalı çalışan eşinin evi araması sonucu çalan telefon sayesinden ölümden döndü.

Anne ile kızları ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay, saat 03.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Bedir Mahallesi Paşadağ Sokak Emek Apartmanı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, eşinin vardiyalı bir işte çalıştığı öğrenilen Beyhan K. (42), sobayı yaktıktan sonra kızları Nazlican (13) ve Sevgican (8) ile birlikte uyudu.

Gecenin ilerleyen saatlerinde anne Beyhan K, eşinin telefonla araması üzerine uyandı. Uyandığında çocuklarıyla birlikte uyudukları odanın sobadan tüten dumanla kaplı olduğunu fark eden anne, mide bulantısı şikayetinin olması üzerine zehirlendiklerini fark etti. Çocuklarını da uyandıran anne Beyhan K, çağırdıkları ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çocuklardan Nazlican ve kardeşi Sevgican K. ise buradan Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavi altına alınan anne ve çocuklarının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 10:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?