6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Çalıntı güvercinler de telef oldu

Konya'da güvercin çalıp sattıkları iddia edilen bir grup gencin kaldığı tek katlı binada çıkan yangın çevrede paniğe neden oldu.

Olay, saat 02.30 sıralarında merkez Karatay ilçesi Keykubat Mahallesi Kırbaşı Caddesi üzerindeki boş bir binada meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, güvercin besledikleri tek katlı binada ısınmak için sobayı yakan H.E. (16) Y.K. (16) R.K. (16) ve H.A. (15) bir süre sonra dışarı çıktı.

Bu sırada binada bulunan soba bilinmeyen bir nedenle devrilerek içeride bulunan eşyaların alev almasına neden oldu. Çevredeki vatandaşlar boş olan binadan duman çıktığını fark edince itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Gençlerin içerde olabileceği ihtimali üzerine kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kapıyı kırarak içeri girdi. Bu sırada binadan çıkan dumanlardan etkilenen bazı itfaiye görevlileri zehirlenme tehlikesi geçirdi. İtfaiye ekiplerinin kısa sürede kontrol altına aldığı yangın sonrası binanın giriş kısmında ölü güvercinlere rastlandı.

Yaşları 15 ve 16 olan gençlerin başkalarına ait güvercinleri boş olan binada besleyip sattıkları iddia edildi. Bir kişinin evinden 45 adet güvercin çaldığı iddiasıyla polis tarafından arandığı da öğrenilen H.E, Y.K, R.K. ve H.A. olaydan kısa süre sonra polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 12:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?