4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Cami bahçesine çocuk parkı

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde bir caminin bahçesi, içerisinde oyun grubu bulunan çocukların vakit geçirebileceği alana dönüştürüldü.
 
Geçtiğimiz yıllarda vatandaşların yardımlarıyla inşa edilen Esentepe Camii'nin bahçesi, cemaatten de gelen talep üzerine Beyşehir Belediyesi tarafından çocuk bahçesi haline dönüştürüldü.
 
Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, cami bahçesinin peyzaj düzenlemesini yaparken, alana çocukların oynayıp vakit geçirebileceği, salıncak, kay-kay ve barfiks gibi oyun grupları monte etti.
 
Cami bahçesinde oluşturulan çocuk parkı, Beyşehir İlçe Kaymakamı Cumali Atilla, Belediye Başkanı Nazif Tekinöz ve cemaatin de katılımıyla okunan duaların ardından yapılan açılış töreni sonrası hizmet vermeye başladı.
 
Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, uygun alanı olan cami bahçelerinin çocuk parkı haline dönüştürülmesi fikrinin cemaatten geldiğini, bu ilginç fikrin hayata geçirilmesi için de Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, hizmetlerin yavaşladığı kış mevsiminde hemen harekete geçtiğini belirtti.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 17:32:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?