6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Cami yardım sandıklarını soydu

CAMİ YARDIM SANDIKLARINDAN HIRSIZLIK YAPAN ZANLILAR YAKALANDI

Konya'da büyük camilerdeki yardım sandıkları ve hastanede bankta uyuyan bir kişinin cüzdanını çaldığı iddia edilen şüpheliler, polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, gelen şikayetleri değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, camilerin güvenlik kameraları ve hastanenin güvenlik kameralarında yaptıkları incelemelerde tespit ettiği M.K. (16), M.H.A. (17), R.Z. (17), S.T. (20) ve N.K.'yi (23) yakaladı. Hırsızlık yapacakları camilerin tenha zamanlarını seçen şüphelilerin, yardım sandıklarından fener, çubuk ve yapıştırıcı yardımıyla paranın yanı sıra cemaatin ceplerinden çeşitli eşyalar, elektrikli

süpürge ve anfi gibi araç gereç de çaldıkları öğrenildi. Selimiye Camii'nin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde hırsızlık yapacakları yardım sandığındaki para miktarını öğrenmek için fener yardımıyla sandığın içine bakan şüphelilerin, ucuna yapıştırıcı sürdükleri çubuk yardımıyla sandıktaki paraları çektiği belirlendi. Şüphelilerin, bu yöntemle yaklaşık 2 bin liralık hırsızlık yaptıkları belirtildi.

Ayrıca Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde gece saatlerinde bankta uyuyan bir kişinin cüzdanını çalan 2 şüpheli de, hastane güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Camiden ve hastaneden hırsızlık şüphelileri Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerden birisi hastane çıkışında ayakkabılarını gazetecilere fırlattı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2010 Cuma 13:32:05
Güncelleme :15 Ekim 2010 Cuma 14:11:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?