6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Camilerden Filistin'e yardım yağdı

Türkiye genelinde Filistin'e yönelik olarak düzenlenen yardım kampanyası çerçevesinde Konya'daki camilerden Gazze'ye toplam 1 milyon 200 bin TL yardım toplandığı açıklandı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde aylık rutin olarak düzenlenen ve İlçe Müftüsü Mustafa Tekin ile din görevlilerinin katıldığı toplantıya başkanlık eden Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, yaptığı konuşmada, din görevlilerine Filistin'e yönelik toplanan yardım kampanyasındaki çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Filistin topraklarına Konya il genelindeki camilerden toplanan 1 milyon 200 bin TL'lik yardımın Ankara'daki yardım hesaplarına aktarıldığını belirten Özbuğday, diğer illerde toplanan yardım miktarları konusunda da edindikleri bilgiler doğrultusunda Konya'nın İstanbul ve Ankara'dan sonra Türkiye'de Filistin'e en fazla yardım toplanan il olduğunu öğrendiklerini söyledi. Müftü Özbuğday, bunun da oldukça sevindirici ve gurur verici olduğunu ifade etti. Özbuğday, “Nüfusa göre oranlarsak Konya'dan toplanan yardımların büyüklüğü ortaya çıkıyor. Bu da, Konya halkının bu konudaki hassasiyetini gösteriyor” dedi.

Özbuğday, yardım kampanyasına Konya'nın merkez ilçeleri hariç taşra ilçelerinden de büyük destek geldiğini, taşra ilçeleri içerisinden en fazla yardımın Beyşehir ilçesindeki camilerden toplandığını da vurgulayarak, “Taşra ilçelerimizde Beyşehir 46 bin 190 TL'lik yardımla en fazla yardım toplanan ilçemiz olmuştur” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 18:48:16
Güncelleme :20 Ocak 2009 Salı 18:50:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?