4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Çamur Ilıcası kuraklığa yenildi

Konya’nın Beyşehir ilçesi Yeşildağ beldesinde bir zamanlar şifa arayan insanların akınına uğrayan çamur ılıcası kuraklığa yenik düştü.

Çeşitli hastalıkları iyi geldiği söylenen ve şifalı olduğu belirtilen çamur ılıcası küresel ısınmaya bağlı aşırı kuraklık nedeniyle suları çekilerek tarihinde ilk kez kurudu. Yeşildağ Belediye Başkanı Yüksel Ergun, yapacakları yatırımla turizme kazandırmayı düşündükleri şifalı çamur ılıcasının yer altı sularının çekilmesine bağlı olarak kuruduğunu söyledi.

Su sıcaklığı 33 derece, debisi saniyede 1.2 litre olan çamur ılıcasının, bileşiminde kalsiyum, magnezyum, sodyum ve karbonat gibi maddeleri içerdiğini anlatan Ergun, “Özellikle yaz mevsiminde, romatizma, siyatik, lumbago ve deri hastalıklarına iyi geldiğine inanan vatandaşlar tarafından değerlendirilen çamur ılıcamız, maalesef bu yıl kuraklığa yenik düşerek suları çekildi ve kurudu. Kaplıca olarak termal turizme kazandırmayı düşündüğümüz ılıcanın bulunduğu alan şu an ot, diken ve sazlıkların yer aldığı çirkin bir görüntüye büründü. Ilıcadaki suların çekilmesini yer altı sularındaki kayba bağlıyoruz” diye konuştu.

 

İha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 14:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?