6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Canavarlar yakalandı

Konya'da, kaşkol ile boğulup 10 yerinden bıçaklanarak öldürüldükten sonra parası gasp edilen Afganistan uyruklu yaşlı adamın katil zanlıları yakalandı.

Olay, 3 Mart Salı günü saat 20.00 sıralarında merkez Meram ilçesinde bir evde meydana geldi. Yalnız yaşayan Afganistan uyruklu 56 yaşındaki Mehmet Taşkın, kaşkol ile boğulup 10 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş bir şekilde yatağının altında bulunmuştu.

Cinayetin ortaya çıkmasından sonra Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri olay yerinde saatlerce araştırma yaptı. Yapılan araştırmada, yaşlı adamın Hatay'da yaşayan oğlu tarafından dikilen montları Konya'da Bedesten Çarşısı'nda üç tekerlekli seyyar arabayla sattığı ve üzerinde bulunan yüklü miktarda paranın da gasp edildiği ortaya çıktı.

ÖZEL EKİP KURULDU

İlk bilgilerin toplanmasının ardından Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal'ın talimatıyla Cinayet Büro Amirliği tarafından 20 kişilik özel bir ekip oluşturuldu. Özel ekip, yaşlı adamın her gün aynı saatte evinden çıkarak dört kilometrelik bir uzaklıkta bulunan Bedesten Çarşısı'na gidip mont satışı yaptığını öğrendi. Bunun üzerine ekipler, dört kilometrelik alanda 200 kişiyle tek tek görüştü. Yapılan görüşmelerde yaşlı adamın dokuz yıldır aynı yerde mont satışı yaptığı ve sevilen biri olduğu bilgisine ulaştı.

Görüşmeler sırasında cinayetle ilgili görgü tanığı ve delilin olmadığını tespit eden dedektifler, bu kez son günlerde çevrede şüpheli veya dikkat çekecek kişileri araştırmaya başladı. Araştırmalarda bir kişi, cinayetten iki gün önce çekik gözlü ve beyaz ayakkabı giyen siyah kıyafetli birinin çok uzaktan dikkatlice öldürülen Mehmet Taşkın'a baktığını söyledi.

Beyaz ayakkabılı siyah kıyafetli şahıslara yönelen özel ekip, yaşlı adamın satış yaptığı her bölgede tek tek dolaşmaya ve beyaz ayakkabılı şüphelileri araştırmaya başladı. Bedesten Çarşısı içinde bulunan Kapu Cami civarında birkaç kişinin daha beyaz ayakkabılı ve siyah giyimli iki kişi gördüklerini söylemesi üzerine araştırma derinleştirildi.

NEVŞEHİR'DE YAKALANAN ZANLILAR AFGAN UYRUKLU ÇIKTI

Bu kez dedektifler, katil veya katillerin cinayeti işledikten sonra otogar veya istasyondan şehri terk edeceklerini düşünerek belirledikleri eşkal doğrultusunda çalışmalarına devam etti. Şehirler arası otobüs terminalinden çekik gözlü ve beyaz ayakkabılı iki gencin Nevşehir'e gittiğini öğrenen özel ekip de yola çıktı. Nevşehir'de bir süre araştırma yapan dedektifler, şüphelileri bir operasyonla yakaladı. Şüpheliler Abdulalim Yalchn (33) ile Necmettin Yalchn'ın (21) Afganistan uyruklu olduğu ortaya çıktı.

Üzerlerinde yapılan aramada cinayetle ilgili delil ele geçiren polis, zanlıları Nevşehir'den Konya'ya getirdi. Cinayet Büro Amirliği'ne götürülen zanlılar cinayeti işlediklerini itiraf etti.

TANIŞMAK İÇİN GİRİP ÖLDÜRMÜŞLER

Cinayeti itiraf eden zanlıların, olaydan üç gün önce Konya'ya geldikleri ve Bedesten Çarşısı civarında gezerken kendi ülkelerinden olduğunu belirledikleri Mehmet Taşkın'ı takip ettikleri öğrenildi. Üç gün boyunca takip ettikleri Taşkın'ın evini belirleyen zanlıların Pazar gecesi gelerek, "Biz de Afganistanlıyız" diyerek eve girdikleri ve iki ayrı bıçakla cinayeti vahşice işledikleri ortaya çıktı. Konya Numune Hastanesi'ne götürülen ve sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 11:08:00
Güncelleme :8 Mart 2009 Pazar 11:19:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?