5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Can'dan iyi haber var

Konya'da saklambaç oynarken kapağı açık olan elektrik panosuna giren 2 yaşındaki Can, elektrik akımına kapılması sonucu kalbi ve solunumunun durmasının ardından yapılan ilk müdahale ile hayata dönmüştü. Can, 5 gün sonra hayati tehlikeyi atlattı.

Olay, 27 Ağustos tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Menderes Mahallesi Dumlupınar Sokak'taki Akyüz Apartmanı'nın önünde meydana gelmişti. 2 yaşındaki Can Hüseyin Sebze, kardeşleriyle evin önünde saklambaç oynarken kaldırım üzerinde arka kapağı açık olan elektrik panosuna girmiş ve elektrik akımına kapılmıştı.

Küçük çocuk, olayı gören bir kişi tarafından panodan çıkarılarak Konya Numune Hastanesi'ne getirilmiş, kalbi ve solunumu duran Can, ilk önce kalp masajı, ardından da solunum desteği verilerek hayata döndürülmüştü. Acil olarak Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Can, burada 5 gün süren tedavinin ardından hayati tehlikeyi atlattı.

Her geçen gün biraz daha iyiye giden Can'ın, elinde ve kolunda meydana gelen yanıklar nedeniyle yarın plastik cerrahi bölümünde ameliyata gireceği öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 12:56:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?